Glam News Magazine

Cum soarele și-a făcut apariția și se anunță tot mai multe măsuri de relaxare în ceea ce privește restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, gândul de evadare din cotidian  este mai mare,  așa că vă propunem o destinație însorită aproape tot anul. Kyrenia sau Girne, așa cum o numesc localnicii, este un oraș istoric încântător, foarte popular în partea de nord a Ciprului. De la castele de basm la petreceri pe plajă, Kyrenia are totul pentru o evadare perfectă în orice perioadă a anului. Iată care sunt cele mai bune locuri de vizitat în Kyrenia și activități reprezentative.

Castelul Kyrenia

Nu se cunoaște data exactă a construcției nu este cunoscută, dar se crede că era în jurul anului VII d.Hr. Probabil a fost construit pentru apărarea atacurilor arabe, alături de alte castele precum St Hilarion, Buffavento și Castelul Kantara. Aceasta a fost în timpul domniei lui Lusignan, cu unele modificări adăugate de venețieni.

Castelul Kyrenia este bine conservat și puteți vedea clar influența fascinantă a bizantinului și stilului venețian. În interior, veți găsi, de asemenea, mormântul amiralului Sadik Pasha, care a preluat Kyrenia în 1570. Din vârful castelului se vede o panoramă uimitoare asupra portului vechi.

Portul

kyrenia

Probabil cea mai fermecătoare zonă din Kyrenia, portul este locul perfect pentru a vă relaxa, mânca și respira după o zi de vizitare a principalelor atracții. Mergeți pe străzile pietruite lângă numeroasele iahturi și bărci. Portul este plin de restaurante frumoase, iar peisajul este dominat de Castelul Kyrenia. Apropo, fructele de mare sunt atât de proaspete încât gustul lor vi se va întipări în minte.

Castelul Sf. Hilarion

kyrenia

Cel mai bine conservat castel din Ciprul de Nord, acest castel de poveste ar fi trebuit să fie inspirație pentru Disney.A fost construit în secolul Al XI-lea (data exactă este necunoscută) și abandonat mai târziu. Castelul este situat deasupra orașului, deci are vederi uimitoare și o mulțime de vestigii din punct de vedere istoric. Rețineți că nu există transport public, deci, dacă nu închiriați o mașină, va trebui să închiriați o mașină  sau să uați un taxi. Calea spre castel de pe drumul principal trece prin zonă militară, iar mersul pe jos nu este permis. Totuși nu trebuie să ratați, deoarece este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Kyrenia.

Castelul Buffavento

kyrenia

De asemenea construit pentru scopuri de apărare, Castelul Buffavento este situat la 950 m deasupra nivelului mării, cu vedere la golf. Urcați în vârf pentru priveliști incredibile, dar nu uitați să vă luați încălțări confortabile pentru a face acest lucru, deoarece traseul poate fi dificil.Vă veți bucura de plimbări de-a lungul holurilor și de ferestrele mari de piatră ale arhitecturii bizantine din secolul al XI-lea. Este clar unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Kyrenia.

Mănăstirea Bellapais

kyrenia

Este la numai 10 minute de mers cu mașina de centrul orașului Kyrenia. Cea mai remarcabilă caracteristică a mănăstirii este arhitectura gotică remarcabilă. Cea mai mare parte a acesteia este biserica ortodoxă cu fresce bine conservate. Există, de asemenea, o mănăstire cu 18 arcuri, un loc popular de fotografiat.

Barurile în aer liber

În Kyrenia există numeroase baruri în aer liber de-a lungul portului, cu petreceri de plajă (în timpul verii), cazinouri și restaurante. Barul Ego poate fi o alegere bună pentru a vă bucura de noapte. Are un mediu relaxat, cu un design interior unic și muzică live. Se poate însă să fie puțin aglomerat. Dacă doriți să petreceți, mergeți la Escape Beach. Escape Beach Club este cel mai popular loc în această zonă și găzduiește mulți DJ internaționali într-un cadru de plajă. Este foarte vizitat de turiști și de localnici. O altă opțiune ar fi Barul Casablanca. Este aproape de port și băuturile au un preț rezonabil.

Bronz mediteranean

kyrenia

Dacă mergeți în timpul verii, Kyrenia vă întâmpină cu numeroase plaje cu facilități și restaurante / baruri. Plaja Acapulco este populară printre turiști și are șezlonguri pentru închiriere și un bar. O mulțime de oameni vin aici pentru windsurfing. Plaja Alagadi Turtle este o alternativă excelentă pentru a petrece o zi într-un mediu mai “natural”. Este o plajă de cuibărit de țestoase, deci nu există șezlonguri disponibile, dar puteți închiria umbrele de plajă. Există, de asemenea, un bar pe plajă și toalete. Dacă doriți mai multe activități în timpul zilei, Escape Beach poate fi o opțiune bună pentru dvs. Oferă posibilitatea de a practica diferite sporturi nautice, inclusiv scufundări, închiriere de jet-uri, bărci de canotaj și altele. Există un club de plajă, un restaurant și un bar. Alte opțiuni bune sunt Plaja Kervansaray, Plaja Mermaid (sau Deniz Kizi) și Plaja Green Coast (sau Güzelyali).

Cele mai multe zboruri internaționale ajung pe Aeroportul Internațional Ercan din Nicosia. Aeroportul face parte din Ciprul de Nord, deci cerințele de viză și intrare sunt aceleași ca și cum ați merge în Turcia. După ce părăsiți aeroportul, puteți închiria o mașină sau puteți merge cu autobuzul de la aeroport către Kyrenia. Durează 20-30 de minute pentru a ajunge la destinație.

Sursa foto: Pinterest

Lasă un comentariu