Glam News Magazine

În termenii pantofilor italienești, având cheile la arhiva Salvatore Ferragamo este ca și cum ai deține bijuteriile coroanei. Există un muzeu Ferragamo din Florența, care este acum locul de cercetare al directorului de creație Paul Andrew. “A lăsat moștenire 15.000 de pantofi”, a spus el, subliniind tot ce a inspirat secvența tălpilor sculpturale și a țesuturilor superioare, care au fost paradate atât pentru femei, cât și pentru bărbați în show-ul de astăzi.

Fiecare look al colecției, atât pentru femei cât și pentru bărbați, a avut o variantă diferită a tehnicilor casei; descendenți ai platformelor de plută și lemn, pene și abilitățile lui Ferragamo Moderne de a transforma diferite țesături în pantofi glamour pentru vedetele din anii ’30 și ’40.

Astăzi, pantofii sunt prezentați în cadrul colecțiilor ready-to-wear. Andrew a proiectat colecția pentru femei, iar Guillaume Meilland a proiectat colecția pentru bărbați. Fuste și rochii eșarfă pentru femei și siluete largi și fluide pentru bărbați. Stella Tennant, care a jucat un rol important în acest sezon, a deschis spectacolul într-o fustă din piele de culoare gri, un tricou de culoare nisipoasă și un model de cizme din anii 1980.  Au urmat apoi diferite ținute care au păstrat aceeași temă de culori: bej și kaki. Aceste nuanțe predominante au fost în anumite locuri “sparte” prin adăugarea de culori tari precum portocaliu, turcoaz sau mov.

Andrew și Meilland au reușit să se sincronizeze perfect. De la paleta de culori, până la materialele de lux folosite. “Totul începe cu piele”, a spus Andrew. “Pielea este un material cu care eu rezonez extem de bine.” “Are o sofisticare reconfortantă”, a adăugat Meilland. A fost un gând frumos, dar hainele de piele, cum ar fi rochiile, fuste esarfă, pantaloni scurți și salopetele, sunt complicat de purtat. Dar nu este modă o creatură ciudată? Așa cum suntem inundați cu valuri de moduri de viață alternative, generațiile tinere care se răzvrătesc împotriva conformismului, așa vin hainele în tot felul de materiale și forme, care mai de care mai greu de purtat, însă acest lucru nu ne împiedică să purtăm o anumită piesă dacă ne place.

Bineînțeles, vedetele colecției au fost pantofii, ale căror caracteristici de design au fost foarte analizate. Pantofii lui Andrew din plută și platformele de lemn, au prezentat tăieturi inspirate de sculpturile lui Brâncuși. Întreaga colecție s-a putut vedea exact de unde a fost inspirată din punct de vedere istoric, dar suntem curioși să vedem cât de departe ar putea să meargă cei doi cu o semnătură elegantă a casei.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu