Glam News Magazine

Colecția FW19 de la Givenchy a salutat întoarcerea lui Waight Keller, prima femeie numită director de creație a casei, la Paris, unde a și debutat cu prima colecție pentru Givenchy. Înainte de numirea sa actuală, Keller a fost director la Chloe, unde și-a perfecționat estetica feminină, atrăgând clienți precum Meghan Markle.

Jardin des Plantes din Paris a reprezentat decorul perfect pentru prezentarea colecției, fiind o grădină botanică ce a fost clasificată drept reper istoric național. Mere grazurate au fost înmânate înainte de începerea spectacolului, aducând tema Grădinii de Eden a colecției într-un cerc complet. Modelele au ieșit într-un întuneric aproape complet și au fost ascunse în continuare în spatele unui nor de fum. Intitulată “Iarnă din Eden”, cea mai nouă colecție Givenchy a studiat personalitatea transformatoare a Evei, portretizată printr-o serie de rochii plisate. Formele reflectă un sentiment al modernității pe care Eva ar fi adoptat-o dacă ar fi fost o femeie contemporană în ziua de astăzi.

Printurile florale au fost cumva împotriva iernii și a tonurilor reci, în timp ce volanele au înflorit în toate formele atât la gât, cât și la încheieturi. Aceste rochii plisate au fost stratificate sub jachete cu umeri ascuțiți. Mânecile texturate au accentuat umerii pieselor realizate în forme sculpturale netede, care contrastează umerii ascuțiți.

După o lună în care în Paris s-a discutat numai despre glamour, în ultimele colecții această temă a cam dispărut. Waight Keller se concentrează mai mult pe scânteia întunericului, pe care o tratează cu mare meticulozitate. Waight Keller a spus că a fost inspirată de “începutul aristocrației care a cunoscut cultura urbană în anii nouăzeci”, referindu-se la oameni precum Anna Fraser, Jasmine Guinness, Audrey Marnay și Dan McMillan. “Ideea acestui fundal burghez  se mestecă cu scena culturii urbane și streetwear”, a reflectat ea. Abordarea piramidală a lui Waight Keller se stabilește lent și  se pare că puțin câte puțin, limbajul couture se scurge în fiecare nouă colecție.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu