Glam News Magazine

Motivația este cheia atunci când vrei să întreprinzi ceva, iar vestea bună este că o carte te poate ajuta să fii motivat pentru a reuși în orice îți propui. Există foarte multe cărți motivaționale care oferă metodele de care ai nevoie, dar numai o parte din ele sunt cărți care au puterea să schimbe vieți. Am selectat dintre acestea 10 bestseller-uri care pot fi citite sau descărcate gratuit de pe internet, astfel încât să ai la îndemână instrumentele care te pot ajuta să cucerești lumea.

Forța gândirii pozitive” – NORMAN VINCENT PEALE

cărți motivaționale

După cum o descrie autorul, cartea este „un ghid practic care vă încurajează la acțiune în scopul autoperfecționării.  Teolog renumit, specializat în probleme motivaționale, dr. Peale este autorul a 46 de cărți menite să ajute oamenii să găsească impulsul necesar pentru a reuși în ceea ce-și doresc. Se pare că „Forta gândirii pozitive” a avut acest efect. A fost publicată pentru prima dată în anul 1952 și de atunci s-a tot reeditat. Cartea ajută cititorul să câștige mai multă încredere în sine și să descopere forța interioară de care e nevoie pentru a trăi o viață fericită.

Ești cel mai tare! Cum să nu te mai îndoiești de măreția ta și să începi să trăiești o viață extraordinară– JEN SINCERO

cărți motivaționale

Jen Sincero oferă cititorului 27 de capitole scurte, care sunt la pachet cu povești captivante, umor, sfaturi solide și exerciții simple pentru a ajuta oamenii să identifice și să scape de gândurile și obiceiurile lor auto-sabotante. Cartea inspiră pur și simplu oamenii să-și îmbunătățească viața. După citirea acestei cărți, veți înțelege mai bine de ce acționezi așa cum o faci și cum să accepți lucrurile pe care nu le poți schimba.

Alege-te pe tine însuți– James Altucher

cărți motivaționale

Alege-te pe tine insuti”, de James Altucher a ajuns bestseller în 2013. Această carte te va ghida spre succes pas cu pas, prin numeroase studii de caz, interviuri și exemple relevante, inclusiv parcursul dificil și inspirator al lui James Altucher. Scriitor, investitor îndrăznet și antreprenor cu inițiativă, Altucher își mărturisește deschis greșelile și  ratarile în afaceri, subliniind importantele lecții învățate.

Gândește și devii bogat” – Napoleon Hill

cărți motivaționale

Această carte a fost scrisă în 1937 și a devenit una clasică. Textul și formatarea cărții originale au fost păstrate cât se poate de bine pentru a fi păstrate exact la fel ca în versiunea originală. Conține o mulțime de idei captivante. De exemplu, autorul susține că 99% dintre oameni nu au un obiectiv în viața lor și, prin urmare, sunt prinși în locuri de muncă care îi fac nemulțumiți. Afirmă, de asemenea, că majoritatea oamenilor nu obțin un succes deplin decât mai târziu în viață sau cel puțin după vârsta de 40 de ani. Cititorii au descoperit că ideile mesei rotunde ale autorului sunt foarte interesante și aplicabile persoanelor de orice natură. Dacă viața este un joc, acestea sunt regulile.

Mai inteligent, mai repede, mai bine” – Charles Duhigg

Această carte conține opt concepte de productivitate care explică de ce unele persoane și companii sunt capabile să realizeze mai mult decât altele. Pornind de la informații din neuroștiință și psihologie comportamentală, împreună cu experiențele CEO-urilor de succes, generali, piloți, agenți FBI și compozitori de pe Broadway, această carte bine documentată dezvăluie modul în care oamenii și companiile productive văd lumea în moduri profund diferite decât cei care găsesc mai puțin succes. Modalitățile de luare a deciziilor și ambițiile îmbrățișate fac diferența.

Puterea magică a gândului” – David J. Schwartz

Este una dintre acele cărți motivaționale care oferă cititorului metode utile de utilizat pentru a obține o carieră, o căsătorie, o viață de familie și o viață socială de invidiat. Autorul susține că oamenii nu trebuie să aibă un talent natural pentru a avea succes. Cu toate acestea, oamenii trebuie să învețe anumite obiceiuri care să le permită să aibă succes în orice fac. Dr. David j. Schwartz a tinut peste 3 000 de seminare despre vânzări și management, a activat ca profesor la Universitatea de Stat Georgia din Atlanta și a fost fondatorul și presedintele companiei Creative Educational Services, o firmă de consultanță specializată în dezvoltarea personală a liderilor. Prin această carte, îi motivează pe cititori să iasă din zona de confort și să experimenteze lucruri noi pentru a obține succesul pe care nu au reușit să îl facă până acum în viață.

Regula de 5 secunde” – Mel Robbins

Folosind povestiri captivante și anecdote savuroase din momente celebre ale istoriei, artei și afacerilor, dar și concepte ale etologiei, Mel Robbins oferă o strategie simplă, dar spectaculos de eficientă în dezvoltarea personală: Regula de 5 secunde. De atât este nevoie să învingi teama și incertitudinea și să-ți recapeți încrederea în forțele proprii. Regula de 5 secunde este o soluție simplă și universală pentru o problemă cu care ne confruntăm cu toții adesea: batem pasul pe loc. Printre companiile care folosesc Regula de 5 secunde se numără Microsoft, Xerox, Johnson & Johnson, Nestlé, Marriott, AT&T, dar și prestigioase instituții de educație, precum Harvard Business School.

Arta subtilă a nepăsării– Mark Manson

Această carte este scrisă de un blogger popular și contravine ideilor pe care le susține majoritatea dintre cărțile motivaționale din această listă: să fii mai pozitiv nu te conduce la o viață mai fericită. Cartea oferă o doză de adevăr brut și sincer, dar revigorant în același timp. Viața nu este corectă și toată lumea nu câștigă întotdeauna, iar autorul sfătuiește cititorul să-și cunoască limitările și să le accepte, pentru a găsi curajul și iertarea de care este nevoie pentru a reuși.

Fă-ți patul – Lucruri mărunte care pot să-ți schimbe viața… și, poate lumea” – William H. McRaven

cărți motivaționale

Amiralul William H. McRaven a ținut un discurs de impact la ceremonia de absolvire a Universității din Austin din 17 mai 2014. Inspirându-se din sloganul universității – “Ce incepe aici schimbă lumea” – el le-a împărtășit celor prezenți cele zece principii pe care le-a învățat în timpul antrenamentelor pentru trupele U.S. Navy Seal, care l-au ajutat în intreaga lui viata. Apoi a explicat că oricine poate folosi aceste lecții fundamentale pentru a se schimba pe sine și lumea în care trăiește. Discursul a devenit viral, cu peste 10 milioane de vizualizări. Cartea, scrisă cu modestie și optimism, dezvoltă cele zece învățături prezentate în discurs și oferă sfaturi practice, simple, dar înțelepte și cuvinte de încurajare care inspiră.

“Cele patru legăminte”Don Miguel Ruiz

Bazat pe înțelepciunea toltecă, volumul Cele patru legăminte oferă un cod de conduită care ne poate transforma rapid viețile, conducându-ne către experiența libertății, fericirii reale și a iubirii, deoarece ne arată cum apar convingerile noastre limitate, care ne răpesc bucuria de a trăi și ne fac să suferim inutil și continuu. Este atât de simplu și totuși atât de complicat să fii cu adevărat fericit, dar cartea este un ghid bun pe acest drum.

Lasă un comentariu