Glam News Magazine

Nu demult s-a încheiat sezonul toamnă/iarnă pentru bărbați, iar designerii au ales să prezinte piese cu umerii mai supradimensionați decât am văzut vreodată pe podiumuri, accesorizare excesivă, multă piele și blănuri false. Îmbrăcămintea streetwear și-a unit forțele cu cea sport pentru a crea o nouă imagine a bărbatului modern. Ca să nu mai vorbim de multitudinea de printuri, de la leopard până la cele florale, poetice. După ce am vorbit în articolele trecute despre zeci de colectii, a venit vremea să facem un rezumat și să vă prezint ultimele tendințe pentru bărbați în materie de modă pentru iarnă 2020-2021.

1. Costumul purtat direct pe piele

Dries Van Noten, Prada, Valentino

A dispărut cămașa și puloverul pe gât de iarna trecută. Pielea este singurul accesoriu necesar (de preferință purtat cu o jachetă descheiată).

2. Printurile colorate

Dries Van Noten, Dsquared2, GmbH

Designerii au stabilit acestă tendință în timpul sezonului Haute Couture, cu printuri de cerneală la Dsquared2 și Dries Van Noten și explozii de vopsea la GmbH.

3. Ținute de inspirație alpină

Cottweiler, Kenzo, Prada

Suntem departe de a vedea sfârșitul nailonului. Prada mizează pe fâș și culori sobre, iar Kenzo și Cottweiler pe culori neon.

4. Bărbați în negru

Celine, No. 21, Saint Laurent

Costume tailor made, cu cămăși albe și cravate ultra-slim … Ținutele office – slimfit la Saint Laurent și largi la Celine – au deturnat podiumurile pentru bărbați.

5. Viața e roz

Berluti, Boss, Kenzo

Care a fost culoarea sezonului? Roz neon!!! Fie pe un costum cu două rânduri de nasturi de la Boss, fie cu accente sportive la Kenzo.

6. Tricotaje ilustrate

Casablanca, Dior Homme, Loewe

În sezonul trecut, tricotajele imprimate cu logo-ul companiei au podiumurile, însă în acest sezon se poartă tricotul ilustrat. La Casablanca, piesele de lână au fost infuzate cu un spirit mai poetic, rivalizat doar de Loewe și Dior Homme.

7. Ținutele monocrom

Ami, Fendi, Louis Vuitton

Fie că este vorba de bej, așa cum ne prezintă Fendi, alb la Ami sau gri la Louis Vuitton, ținutele monocrome sunt foarte în vogă anul acesta.

8. Pielea

Alyx, Berluti, Dior Homme

Care este una dintre poruncile modei din această iarnă? Pielea! Cei care îndrăznesc să poarte ținute complet din piele, vor deveni foarte la modă, într-o clipită.

9. Printurile de leopard

Marni, Celine, Versace

Kitsch-ul dus la extrem și printurile de leopard au apărut încă de la începutul sezonului, această iarnă strălucind pe podiumurile de la Celine, Versace și Marni. Crezi că îți poți dezlănțui latura sălbatică?

10. Gecile de fâș supradimensionate

Balenciaga, Off-White, Fendi

Timp de mai multe sezoane, geaca de fâș a rămas o tendință a stilului streetwear. În această iarnă, se pare că această piese devine chiar mai îndrăzneață decât înainte, Off-White a accesorizând chiar cu o borsetă din același material.

11. Eșarfele foarte lungi

Acne Studios, Ami, Dries Van Noten

Un must-have al iernii este eșarfa purtată ca un cocon, în culori vibrante și dramatic de lungă.

12. Ansamblul costum / parka

Berluti, Givenchy, Dunhill

Parka a devenit un exemplu de stil pe podiumurile pentru bărbați în Săptămâna modei. Berluti, Dunhill și Givenchy au urmat exemplul, asociând piesa la costume elegante.

13. Mixurile de piese

Balmain, Fendi, Off-White

O jachetă de piele sau de denim? Un blazer în carouri sau un sacou albastru? Un cardigan negru sau camel? Nu mai trebuie să alegi.

14. Aspectul vintage

Loewe, Gucci, Vetements

Cu printuri florale și a “look-ului bunicii” purtat cu eșarfe în jurul capului, îmbrăcămintea de inspirație vintage și-a făcul locul pe podiumuri așa cum se vede la Vetements, Loewe și Gucci.

15. Umerii dramatici

Balenciaga, Raf Simons, Bottega Veneta

Umerii supradimensionați au fost văzuți la Balenciaga, Raf Simons și Bottega Veneta, la jachete și paltoane. Cum de altfel să luptăm cu temperaturile sub zero?

16. Hainele transparente

Cottweiler, Ann Demeulemeester, Fendi

“Stai dezbrăcat în timp ce ești îmbrăcat” se pare că a fost idea celor de la Cottweiler, Ann Demeulemeester și Fendi.

17. Pijamaua couture

Ann Demeulemeester, Casablanca, Balenciaga

Urmând trendurile pentru femei, pijamalele purtate în timpul zilei au fost văzute pe podiumurile pentru bărbați, inspirându-se din Hollywoodul anilor 1960. Gândiți-vă la mătase și catifea, așa cum ne prezintă Casablanca și Ann Demeulemeester.

18. Paltoanele din blană

Ann Demeulemeester, Vetements, Celine

Purtată într-o ținută streetwear la Vetements, șic la Celine și boemă la Ann Demeulemeester, haina de blană a fost regina podiumurilor.

19. Noul romantic

Ann Demeulemeester, Gucci, Palomo Spain

O aură poetică a strălucit pe podiumurile de la Gucci și Palomo din Spania, dezvăluind cămăși din mătase, extrem de grațioase.

20. Gențile purtate la gât

Dior Homme, Prada, Valentino

Jacquemus a lansat ideea în această vară: a lăsat deoparte gențile supradimensionate, purtând doar strictul necesar într-o geantă mică pusă în jurul gâtului.

Lasă un comentariu