Glam News Magazine

Ford Motor Co (F.N) a declarat recent că va adăuga Austin, Texas, pe lista scurtă de orașe în care intenționează să lanseze un serviciu de transport comercial cu vehicule automate în 2021. Constructorul american a spus anterior că va începe transportul de persoane și mărfuri în vehicule care se conduc singure din Miami și Washington, într-un vehicul hibrid construit special.

Sistemul auto de conducere Ford, testat acum în sedanele Fusion Hybrid, este dezvoltat în comun cu Argo AI, o companie cu sediul în Pittsburgh, în care Ford și Volkswagen AG (VOWG_p.DE) dețin împreună un pachet majoritar.

Sursa: theverge.com

Peter Rander, președintele Argo AI, a declarat că echipele de dezvoltare vor conduce manual vehiculele de testare Fusion din Austin, maparea străzilor orașului și evaluarea comportamentelor șoferului și pietonilor înainte de lansarea comercială.

Sherif Marakby, directot al diviziei de vehicule autonome, a scris într-o postare că Ford va trebui să țină cont de „activitatea pietonală grea, în special oamenii care călătoresc pe biciclete și scutere. Scuterele sunt deosebit de interesante pentru că sunt în esență pietoni motorați, cu viteză și unicitate comportamentul de mișcare care trebuie contabilizat. Austin are mai multă activitate de scuter decât am văzut în alte orașe în care testăm în prezent. ”

Austin pare un teren ideal pentru vehicule de transport autonome. “Cu populația regiunii noastre pe cale să se dubleze în următorii 20-25 de ani, este clar că trebuie să regândim modul în care prioritatea de drum este folosită dacă dorim ca oamenii să se poată deplasa prin orașul nostru”, a spus primarul Steve Adler a spus într-o declarație.

Organizația de Planificare Metropolitană a Capitalei se așteaptă ca utilizarea vehiculelor din regiune să se dubleze până în 2040, dar capacitatea autostrăzii va crește doar cu 15%. Având în vedere faptul că aproape 75 la sută dintre rezidenții Austin fac naveta conducând mașini proprii, aceasta este o rețetă împotriva congestiilor din trafic. Ford sugerează că vehiculele autonome vor oferi oamenilor mai multe opțiuni de a se deplasa, ceea ce ar putea ușura blocajele de trafic.

Lasă un comentariu