Glam News Magazine

Vrei să scapi rapid de kilogramele în plus? Antrenamentele HIIT, High Intensity Interval Training, antrenamente pe intervale de intensitate. nu numai că necesită mai puțin timp, dar au și efect mai rapid când vine vorba de slăbit. Exercițiile la intensitate crescută și scurte ca durată sunt mai eficiente decât exercițiile moderate precum mersul pe jos sau ciclismul cu o durată lungă, potrivit unui nou studiu publicat în British Journal of Sports Medicine.

Antrenamentele HIIT sunt formate de sprinturi în intervale de 20 de secunde, cu pauze de 10 secunde, urmate de excerciții intense folosind greutăți sau greutatea personală. Sprinturi intercalate cu genoflexiuni și flotari sunt exerciții de tip HIIT care poti fi făcute și acasă.

Studiul recent este  o analiză a studiilor publicate anterior. Acesta contrastează cu majoritatea orientărilor privind activitatea fizică, care tind să sublinieze durata exercițiului – de exemplu, o oră sau mai mult pe zi pentru scăderea în greutate. Echipa de cercetători condusă de Ricardo Borges Viana, membru al facultății de educație fizică și dans de la Universitatea Federală Goiás din Brazilia a concluzionat că antrenamente intense intercalate cu perioade scurte de repaus pot reduce atât grăsimea corporală, cât și greutatea.

Explicația oferită este că în timpul antrenamentelor pe intervale, mușchii ard o cantitate semnificativă din depozitele lor de zahăr, ceea ce declanșează o reacție care provoacă organismul să consume glucoză din alte părți ale corpului. Acest proces necesită insulină și, în timp, organismul răspunde prin faptul că devine mai sensibil la cantități mici de insulină. Dacă nivelurile de insulină sunt ridicate, organismul nu este capabil să ardă grăsimile la fel de eficient, astfel încât, făcând corpul mai sensibil la cantități mai mici de insulină, arde mai rapid grăsimile. În plus, exercitiile intense consumă oxigenul disponibil mușchilor, obligându-i să ardă grăsimea pentru a produce energie. Organismul arde calorii câteva ore după terminarea antrenamentului pentru a compensa astfel debitul de oxigen rezultat.

Lasă un comentariu