Glam News Magazine

Hainele mele au o poveste. Ele au identitatea lor. De asemenea, au caracter şi scop. De aceea au devenit clasice. Pentru că ele continuă să spună o poveste, le descria Vivienne Westwwod. Pentru spectacolul său în cadrul AW19, nu numai hainele au spus o poveste, ci și manichiura, totul fiind un adevărat protest pe care designerul britanic l-a manifestat până în vârful degetelor modelelor.

Prezentând o colecție care a înfățișat totul, de la schimbările climatice și austeritatea, până la sustenabilitate și plecarea Angliei din UE, Westwood a trimis activista și actrița Rose McGowan în fruntea unei armate de adepți marșând pe podiumul de prezentare. Machiajul și manichiura manechinelor au ieșit de asemnenea în evidență, o privire mai atentă fiind suficientă pentru a înțelege că a fost mai mult decât o prezentare pentru săptămâna modei.

Manicuristul Marian Newman a folosit materiale reciclate, pentru a înfățișa astfel conceptul Vivienne Westwood privind creșterea gradului de conștientizare a problemelor globale. Panglici, hârtie de ambalaj, etichete vechi de sticle, ambalaje aurii sau argintii au devenit materie primă pentru a crea un nou tip de manichiura, din materiale reciclate. Newman a schimbat aspectul în funcție de model, manichiura variind de la unghii goale, cu dungi, până la săgeți și triunghiuri aplicate direct pe cuticule.

Referitor la reciclare și consum eficient, Westwwod a creat în diferite rânduri haine și chiar colecții din materiale reciclate pentru a trage un semnal de alarmă. “Moda – de fapt, să îi spunem industria de îmbrăcăminte pentru că, în mare parte, nu poate fi numită modă – este unul dintre cei mai mari factori de poluare. Cel mai important lucru pentru mine este calitatea, pe care o pun înaintea cantităţii şi le-am spus mereu oamenilor să cumpere mai puţin, să aleagă mai bine, să păstreze lucrurile pe care le au. Este o alternativă la a consuma fără discernământ”, este ceea ce susține designerul.

 

 

Lasă un comentariu