Glam News Magazine

Știu că știți: fără oxigen nu putem trăi. Dar știți că oxigenul înseamnă două treimi din greutatea corpului uman și că organismul are nevoie zilnic de 550 litri de oxigen pur ca să funcționeze? Astfel că a îmbunătăți calitatea aerului de interior trebuie să fie o prioritate. Și chiar dacă toate plantele produc oxigen, unele dintre ele au capacitate sporită de a purifica aerul.

Ficusul

oxigen

Este una dintre cele mai întâlnite plante ornamentale din casele românilor, pentru că e aspectoasă și deloc pretențioasă.  În plus ea purifică aerul prin eliminarea formaldehidei, o substanță toxică despre care oamenii de știință spun că ar fi cancerigenă. Formaldehida se găsește în mochete și în materialele din care sunt confecționate canapelele, iar expunerea la o cantitate mare de formaldehida vă poate aduce iritații ale nasului, ochilor și gâtului, dureri de cap, dar și tulburari ale somnului. Nu udați în exces ficusul, pentru că îl veți pierde.

Aloe Vera

oxigen

Ca și ficusul, aloe vera elimină formaldehida. În plus sucul frunzelor de aloe vera purifică sângele,  întărește imunitatea, ajută în problemele digestive, vindecă rănile aplicat pe piele și ameliorează durerea articulară și musculară. Și sunt numai câteva dintre beneficiile acestei plante.

Crinul păcii (spathiphyllum)

Este o plantă care purifica aerul, absoarbe noxele din mediul înconjurător și vă fereste de efectele nocive ale fumului de țigară. Florile alb-crem au un parfum delicat si sunt durabile – aproximativ 5 săptămâni. Nu o expuneți direct la soare și udați-o din abundență pe timpul verii și moderat iarna, căci altfel frunzele se vor ofili.

Limba soacrei (Sansevieria)

oxigen

Are o mare capacitate de purificare a aerului și e o plantă rezistentă. În plus arată spectaculos, așadar mergeți direct la florărie ca să o luați acasă. Nu-i place lumina directă și puteți să uitați s-o udați, pentru că necesită apă o dată la două sptămâni. Nu mai ai nevoie de alte argumente, nu-i așa?

Crassula

Are darul de a elimina energiile negative. Deci este o plantă care vă va încuraja buna dispoziție. Are și proprietati terapeutice, asemănătoare cu aloe. Conține substanțe cu efect antiinflamator, antibacterian și antiviral și este extrem de utilă în tratarea unor boli.

Iedera englezească (Hedera Helix) 

oxigen

Este o plantă care preferă locurile umbroase, cu umiditate crescută. Nu are doar rol decorativ, căci absoarbe substanțele toxice prezente în locuințe, precum formaldehide, benzen, toluen, xilen și amoniac. Îi place lumina și trebuie să aibă pământul în permanență umed.

Filodendron (Philodendron cordatum)

Absoarbe substanțele nocive folosite la tratarea lemnului de mobilă. Preferă căldura și lumina indirectă, absoarbe și umiditatea din aer. Frunzele de mari dimensiuni o face să fie un colț verde generos pentru orice casă.

Feriga

Contribuie la sporirea umidității din aer prin procesul de transpiratie. Însă dacă aveți pisici, țineți-le departe de această plantă, pentru că frunzele ei sunt toxice pentru patruped.

Voalul miresei (Chlorophytum)

oxigen

Cunoscută de asemenea ca planta-păianjen, are capacitatea de a absoarbi foarte bine formaldehide și monoxidul de carbon. Este o plantă puțin pretențioasă, dar vara ar fi bine să îi acordații mai multă atenție și să pulverizați cu apă pe frunze.

Dracena (Dracaena)

Este și ea în topul preferințelor românilor și nu numai, dar și a specialiștilor care o recomandă pentru că absoarbe benzenul și substanțele volatile din vopseluri, lacuri și adezive din atmosferă.

Lasă un comentariu