Glam News Magazine

Este greu să răzbați într-o industrie dominată de femei, însă marile case de modă au recompensat prin contracte frumoase pe cei care au reușit și chiar dacă nu au aceeași notorietate ca modelele feminine, există foarte multe modele masculine care au rămas în istorie. Vă prezentăm astăzi 10 dintre cei mai cunoscuți bărbați din modeling.

David Gandy

modele masculine

În fruntea majorității topurilor de modele masculine celebre se află numele David Gandy și cu un motiv întemeiat. În 2001, a atras interesul tuturor după ce a câștigat un concurs televizat, iar până în 2006, a fost chipul parfumului Light Blue de D&G. Modelul britanic a redefinit masculinitatea într-un moment în care era nevoie de o prezența ca a sa.  A colaborat cu mai multe branduri printre care Zara, H&M, Carolina Herrera, Massimo Dutti, Marks & Spencer. este de asemenea ambasador Johnnie Walker.

Lucky Blue Smith

Probabil unul dintre cele mai faimoase modele Insta din zilele noastre, Lucky Blue Smith se bucură de celebritate de la 12 ani, de când a defilat pe podiumul Saint Laurent. Așadar, când nu filmează cu brandurile de top din lume precum Tom Ford, la Tommy Hilfiger, Balmain și Calvin Klein, se conectează online cu cei 3,3 milioane de urmăritori pe Instagram. Desigur, ochii săi strălucitori, părul blond și numele unic nu fac decât să îi adauge popularitatea.

Sean O’Pry

modele masculine

Numit cel mai bine plăit model masculin din lume în 2013, Sean O´Pry,  originar din Georgia – SUA, a prezentat în nenumărate campanii de top în ultimul deceniu pentru mărci precum Calvin Klein și Armani. În plus față de aparițiile sale pe podiumuri, în reviste și reclame, O´Pry a jucat și în videoclipuri muzicale pentru Madonna și Taylor Swift.

Tyson Beckford

modele masculine

După ce a fost imaginea liniei de Polo a lui Ralph Lauren în anii 90, Tyson Beckford a făcut o carieră în showbiz. Pe lângă faptul că s-a aventurat în actorie, a continuat să fie gazda emisiunii “TV Make Me A Supermodel”. La 49 de ani, a adunat faimă și titluri importante: Vogue Magazine l-a numit „Modelul masculin de top al tuturor timpurilor”. VH1 – „Omul anului” și în revista People a figurat ca unul dintre „50 de cei mai frumoși oameni din lume”.

Alex Lundqvist

Lundqvist a făcut furori în anii 90, când a jucat alături de Helena Christensen în campania AW97 a Versace. Acest fapt i-a adus alte contracte, cu Guess și Hugo Boss, dar și un roluri în câteva filme. Este considerat unul dintre cele mai iconice modele masculine din toate timpurile de Models.com.

Billy Huxley

Nu putem spune că Billy Huxley a creat tendința omniprezentă de barbă hipster, dar cu siguranță a ajutat la popularizarea acesteia. Aceasta și multele tatuajele îl fac o figură neconvențională în lumea modelingului masculin, unde fețele netede și trupurile nemarcate tind să domnească suprem. A fost imaginea a mai multor mari branduri precum ASOS, Adidas și Vagabond și continuă să redefinească moda pentru epoca modernă.

Marcus Schenkenberg

modele masculine

Lista noastră cu cele mai cunoscute modele masculine din toate timpurile nu putea să nu includă o altă legendă a școlii vechi, cu numele de Marcus Schenkenberg. Cu un corp tonifiat și cu un chip natural frumos, acest model s-a lansat în anii 90 prin apariția în diverse reclame pentru Calvin Klein. De asemenea, a participat la campanii importante pentru case de modă precum Versace, Armani, Donna Karan și Iceberg. Oferind un exemplu pentru următoarea generație de modele masculine de top, Schenkenberg a început să se diversifice: în 1997, a publicat o carte despre viața sa, în 1999  o melodie și apoi a semnat un contract de înregistrare cu EMI. În anii 2000, el a devenit destul de activ pe micul ecran, apărând mai ales ca el însuși într-o serie de emisiuni TV, printre care „The Surreal Life” și „One Life to Live”, în spectacole de genul „Next Topmodel din Germania.”

Godfrey Gao

În 2011, modelul taiwanez-canadian Godfrey Gao a făcut istorie ca primul bărbat asiatic care a condus o campanie de îmbrăcăminte pentru bărbați Louis Vuitton. De atunci a continuat să joace în emisiuni TV și filme TV în limba chineză. Acest fapt i-a adus un sfârșit fatap anul trecut, la filmările pentru “Chase Me”, un reality show chinezesc

Jon Kortajarena

Jon Kortajarena este unul dintre cele mai renumite modele masculine din Spania. Cu ai săi pomeții proeminenți și sprâncenele puternice, este un favorit al lui Tom Ford. A mai colaborat cu Just Cavalli, Versace, Giorgio Armani, Lagerfeld, H&M, Zara, Guess, Lacoste. În 2009, Forbes l-a clasat pe poziția opt în top 10 al celor mai de succes modele masculine.

Luka Sabbat

Chiar dacă are doar 20 de ani, Luka Sabbat face valuri serioase ți are peste un milion de urmăritori pe Instagram. Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai apreciate modele masculine din lume, Luka este cunoscut și pentru rolul din sitcom-ul american “Grown-ish”, care i-a adus premiul Teen Choice pentru cel mai bun star TV debutant.

Lasă un comentariu