Glam News Magazine

Fiecare an vine cu schimbări. Industria alimentației nu face excepție. Tendințele identificate vor influența ceea ce vom cumpăra, ceea ce vom găti și ceea ce vom mânca. Iată principalele food trends pentru 2019:

Mai multă culoare

food trends
Facebook/Instagram transformă industria de alimentație, consumatorii mâncând acum cu ochii mai mult ca niciodată. Așadar mai multă culoare în fardurie este o tendință pentru mâncare în 2019, dar alimentele trebuie să fie colorate într-un mod natural.

Alge marine

food trends

Acest super aliment face parte deja din tendințele în alimentație. În 2019 se preconizează că vor fi însă căutate produse din alge marine precum untul sau pastele.

Arome din Asia, Oceania și America de Sud

food trends

Produse specifice Asiei, insulelor din Oceanul Pacific sau din America de Sud vor fi și mai în atenție. Ne referim, ca exemplu, la guava, fructul dragonului sau creveți, ce vor fi ingrediente importante în preparatele de anul acesta.

Recipiente ecologice

food trends

Pentru protejarea mediului, tendințele sunt de eliminare a paharelor/farfuriilor/caserolelor de unică folosință și recomandare ca fiecare să folosească propriile recipiente. Dacă stăm să analizăm este mai mult o necesitate, decât o tendință.

Gustări înghețate

food trends

Sunt branduri care au dus înghețata la extrem, creând produse cu avocado, brânză, tahini sau humus care să fie consumate când ești în criză de timp sau vrei ceva și hrănitor, și răcoritor.

Mai multe ciuperci

food trends

Ciupercile sunt surse importante de fibre, vitamine și minerale, ceea ce le face să fie exploatate nu numai de vegani. Se apreciază că în anii următori sortimentele de ciuperci disponibile vor crește și vor apărea multe produse comune care folosesc ciupercile ca ingrediente cum ar fi sandwich-urile, burgerii sau snack-urile.

Alternative la zahărul rafinat

 

food trends

Zaharul nu mai este atât de popular pe măsură ce gusturile consumatorilor se deplasează de la produsele prea dulci, iar diabetul continuă să fie o problemă globală, Se vor căuta în continuare modalități pentru reducerea zahărului din preparate și chiar înlocuirea lui. Aceasta va schimba cu siguranță viitorul deserturilor.

Produse fără gluten

food trends

Există deja un trend în această direcție care se apreciază că va lua amploare. Oamenii sunt tot mai interesați să aibă o alimentație sănătoasă, iar eliminarea glutenului aduce cu sine eliminarea multor probleme la nivelul sistemului digestiv, fapt care, se consideră că va orienta tot mai multe persoane către produsele fără gluten.

Sursă foto: Pinterest

Lasă un comentariu