Glam News Magazine
Travel

Cele mai bune City Break-uri din Europa în 2019

cele mai vechi muzeeParis, France - Ferbruary 9, 2015: View of the Louvre Museum and the Pyramid at sunrise, it is one of the world's largest museums, a historic monument and a central landmark of Paris.

Un City Break vă oferă posibilitatea de a ieși și de a explora istoria, cultura și arta unui oraș într-un timp scurt. Găsiți perle ascunse, admirați arhitectura unică și scufundați-vă într-o nouă cultură. Creând amintiri care să dureze o viață, vă bucurați de unele dintre cele mai iconice monumente și atracții ale lumii. În cele ce urmează, vă prezint câteva dintre cele mai bune City Break-uri pe care le puteți face în 2019.

Londra

Este ușor să ignori Londra dacă lucrezi în Marea Britanie, dar nu faceți această greșeală; de fiecare dată când vizitați, va fi ceva nou sau altă expoziție, eveniment sau loc de petrecere a timpului liber. Cu atracții turistice faimoase, cum ar fi Big Ben, Palatul Buckingham sau chiar gama sa fantastică de magazine, Londra nu este de neglijat. Să nu mai vorbim de muzeele cu intrarea liberă, cum ar fi V & A, Muzeul de Istorie Naturală și galeriile de artă, de ce să nu vizitați capitala Marii Britanii?

Călătorește cu metroul sau autobuzul pentru a explora orașul fără costuri prea ridicate. Dacă doriți să explorați unele dintre muzeele din Londra și monumentele celebre, cum ar fi Palatul Buckingham, alegeți să vă cazați în South Kensington. Pentru un apus de soare peste râul Tamisa, stați lângă Tower Bridge, iar pentru viața de noapte, hotelurile și barurile elegante de tip boutique din Soho sau Shoreditch sunt perfecte.

Milano

Capitala modei, cu mâncare și băutură vibrantă, Milano are un număr impresionant de clădiri istorice și hoteluri pentru a se potrivi cu orice buget. Răsfățați-vă cu haine de la designerii celebri care defileaza în cartierul Quadrilatero D’Oro și în numeroasele magazine și buticuri. Pentru a vizita parcul de distracții Sempione, precum și Opera de la Scala și una dintre cele mai mari catedrale din lume, spectaculosul Duomo di Milano, zona Centro Storico este plină de hoteluri pentru a se potrivi oricărui buzunar.

Paris

Este, evident, unul dintre cele mai romantice și frumoase orașe din lume, dar poți face mai mult în Paris decât o plimbare cu barca pe Sena. Este plin de numeroase atracții iconice, cum ar fi Turnul Eiffel și Catedrala Notre Dame, precum și capodopere de artă, cum ar fi Mona Lisa. Descoperiți bijuteria ascunsă a Mansionului Marais și a grădinilor din apropierea Muzeului Național Picasso. Pentru o plimbare liniștită departe de agitație, mergeți pe un traseu pitoresc de 4.7 kilometri de-a lungul Promenade Plantee, care începe din spatele Operei din Bastille.

Relaxați-vă și bucurați-vă de ambianța orașului într-una dintre numeroasele cafenele sau relaxați-vă cu un pahar de vin de Bordeaux și o felie de Camembert. Una dintre cele mai bune zone de cazare pentru a rămâne în apropiere de toate obiectivele turistice este în cartierul 1 sau 4 unde veți găsi Louvre și Notre-Dame. Dacă doriți să vă treziți ce vedere la Turnului Eiffel, există un număr de hoteluri fantastice în districtul 7.

Amsterdam

Amsterdam are una dintre cele mai vii atmosfere din Europa. Cu frumoasele poduri și canale, are un farmec aparte. Faceți o plimbare pe jos sau cu bicicleta (sunt foarte ieftine de închiriat) în jurul Vondelpark pentru a vedea un Picasso original. Există mai multe hoteluri care au vedere la parc sau cu vedere la canal. Navigați prin canale pe o croazieră cu barca pe râu și decoperiți  Waterlooplein Flea Market, cea mai veche și cea mai mare piață din Amsterdam, cu peste 300 de tarabe.

Amsterdam are un număr mare de galerii de artă și unele dintre muzeele de prim rang, cum ar fi Muzeul Anne Frank și Muzeul Rijksmuseum. Petreceți-vă timpul savurând arhitectura superbă, viața de noapte interesantă și cultura bogată.

Berlin

Un oraș cu o istorie extrem de bogată, datorită Zidului Berlinului care a împărțit orașul pe jumătate timp de aproape cinci decenii, înainte de a cădea în 1989. După ce ați vizitat peretele memorial, explorați cupola Reichstag, un instantaneu splendid al arhitecturii moderne și putere, construită pe spatele unui trecut incredibil – încă mai există graffiti realizat de soldații sovietici din 1945.

Pentru a profita din plin de Berlin, vizitați-l vara, când vremea plăcută lovește străzile și râul arată uimitor. Explorați cartierele de la periferie, Pankow oferă un amestec de arhitectură din secolul al XIX-lea, iar cartierul istoric Weissensee are plajă proprie. Rămâneți în Friedrichshain-Kreuzberg sau Neukölln pentru a intra în atmosfera locală cu abundența de baruri, restaurante și cluburi locale.

Barcelona

Un City Break la plaja, ce ar putea fi mai perfect? Orașul lui Gaudi este o destinație excelentă pentru întreaga familie dacă îți place soarele, marea, vizitarea obiectivelor turistice și sportul. Vizitați Camp Nou și stadionul olimpic din 1992. Explorați curiozitățile bizare ale Parcului Güell, cafenelele din Las Ramblas și Muzeul Salvador Dali. Pentru o locație mai liniștită, mergeți în cartierul gotic pitoresc. Plaja La Barceloneta se află foarte aproape de centru și este plină cu baruri și nisip moale, perfect pentru un pahar de sangria. Dacă vă decideți să rămâneți mai mult, faceți o excursie de o zi în Munții Pirinei pentru drumeții cu vederi incredibile.

Praga

Considerat unul dintre cele mai interesante orașe ale Europei, barurile din Praga și Staropramen sunt senzaționale, adăpostite în clădiri vechi de secole, dar care încă își mențin măreția. Cartierul Mala Strana oferă o atmosferă relaxată, în timp ce zona Vinohrady, ușor afară din centru, adăpostește viața de noapte bogată, cu baruri și restaurante. Vizitați catedrala maiestuoasă, care are vedere la întregul oraș, vedeți faimosul turn de ceas babilonian, statuile de la Podul Carol sau mâncați într-unul din numeroasele restaurante pline de viață.

Copenhaga

Capitala daneză este catalogata drept unul dintre cele mai fericite orașe din lume, cu străzi pietruite, clădiri civice moderniste și deschidere la port. Acest oraș are peste 1000 de ani de istorie regală și prin urmare, unele castele superbe pentru vizitare. Acesta oferă un amestec de colecții de artă europeană și islamică, o scenă de modă înfloritoare și muzee minunate. Faceți o plimbare pe una dintre plajele uimitoare și salutați statuia Little Mermaid pe drum.

Dublin

Vizitați Dublin pentru arhitectura georgiană, o cultură viguroasă a pubului, parcuri spațioase, muzee și galerii uluitoare. În Dublin se mănâncă cel mai bine; are 12 restaurante cu stele Michelin. Și dacă sunteți în căutarea unei picături de bere neagră, nu veți fi dezamăgiți de Fabrica Guinness. Dublin are o perspectivă cosmopolită și cuprinde diversitatea și multiculturalismul, astfel încât veți auzi cu siguranță o mulțime de limbi diferite în călătoriile voastre.

Roma

Cu o istorie și un patrimoniu care a modelat Europa mai mult decât orice alt oraș din lume, monumentele, arta și arhitectura capitalei italiene detaliază moștenirea sa din ultimii 3000 de ani. Având legături de transport bune, vă puteți caza în zona Roma Termini, aproape de gara principală. Există atât de multe obiective de vizitat, inclusiv Colosseum, Vatican City și un număr impresionant de temple.

Vizitați încântătorul district Quartiere Coppede din nordul orașului pentru a vedea arhitectura fermecătoare. Capela Sixtină a lui Michelangelo este, de asemenea, ceva nu puteți rata, deși poate ați dori să aduceți binoclul! Aleile pietruite și colțurile ascunse atinse de aroma constantă de cafea care iese din cafenele fac din Roma unul dintre cele mai pline de farmec orașe.

Edinburg

Amplasat într-o zonă medievală, orașul vechi, este în contrast cu eleganța uimitoare a orașului nou georgian. Nu există nicio îndoială că Edinburgh este unul dintre orașele cele mai încântătoare din lume. Castelul Edinburgh este vizitat de 1,7 milioane de oameni pe an și are o panoramă superbă asupra orașului. Faceți o excursie la Centrul Snowsports, cea mai mare pârtie de schi artificială din Marea Britanie, pentru a practica snowboard, schi și snowblading, cu o vedere incredibilă asupra dealurilor din jur și a orașului. Alternativ, puteți face cățărări pe stânci, abație, caiac sau ciclism montan în jurul orașului.

Lisabona

Lisabona este o poveste latină despre tramvaie de lemn și funiculare care își fac drumul prin mijlocul celor șapte dealuri abrupte deasupra orașului, care privesc peste râul Rio Tejo. Cu litoralul aflat la ușă, vă puteți bucura de o mulțime de fructe de mare proaspete.

Veneția

Vara aduc unele din cele mai mari mulțimi în Veneția, prin navele de croazieră în general. Este unul dintre puținele orașe din lume fără mașini și construit în întregime pe apă. Bisericile sale și clădirile muzeu sunt vechi de câteva secole, găzduind o scenă de artă contemporană în creștere. O vizită pe insula Murano și fabricile de sticlă este obligatorie.

Plimbați-vă pe cele 400 de poduri, luați în considerare priveliștile spectaculoase de 360 de grade pe care le oferă clopotnița din biserica San Giorgio și urcă-te la bordul unei gondole și plimbă-te în jurul orașului, în timp ce nu faci altceva decât să te odihnești și să te relaxezi.

Florența

Cel mai mare oraș artistic al lumii, Florența, se mândrește cu tablourile lui Botticelli, Leonardo da Vinci și alți mari artiști în galeria Uffizi. În afară de artă și arhitectură, restaurantele rafinate și viața de noapte, oferă-ți timp pentru a merge la operă vizitați magazinele mici cu meșteșuguri de calitate. Rezervați-vă timp pentru o plimbare în jurul cartierului Oltrarno, care are ateliere artizanale și hoteluri excelente. O vizită la Mercato Centrale reprezintă o necesitate și nu ratați barurile cu vin!

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu