Glam News Magazine

Toamna este anotimpul belșugului. Pentru iubitorii de vinuri însă toamna este și anotimpul vinului, sezonul în care planifică cel puțin o călătorie pentru a degusta și a adăuga la colecția personală vinuri de calitate. Însă cu peste 70 de țări producătoare de vin în întreaga lume, alegerea locului pentru următoarea vacanță poate fi dificilă. Mai ales dacă se dorește altceva decât obișnuitele destinații ca Bordeaux sau Toscana. Iată ce vă propunem:

Macedonia, Grecia

Soiurile grecești greu de pronunțat precum Assyrtiko și Agiorgitiko s-au cimentat pe multe liste de vinuri americane în ultimii ani. Regiunile insulare Santorini și Creta sunt mai populare. Cu toate acestea, Macedonia greacă este cea care devine următoarea destinație de succes a vinului grecesc. Orientați-vă către orașul port vechi Salonic, unde strugurii de vin, precum soiul autohton local Xinomavro, sunt cultivați de mii de ani. Macedonia greacă are mai multe rute de vin stabilite pentru a fi explorate și un aeroport internațional cu zboruri de legătură accesibile care sosesc prin Istanbul. Rezervați-vă un zbor cât mai curând!

Valais, Elveția

Puțin din producția de vin de înaltă calitate a Elveției își părăsește granițele din cauza puterii monedei sale prohibitive. Prin urmare, dacă doriți să gustați câteva dintre cele mai bune Pinot Noir ale țării sau vinuri obținute din soiul alb Chasselas, o vacanță elvețiană este cea mai bună idee. Situată pe întinderile superioare alpine ale râului Rhône, regiunea Valais conține o mare parte din vinurile Elveției și este responsabilă pentru aproximativ jumătate din producția totală. Munții din jur, inclusiv vârful simbolic Matterhorn, adăpostesc cele mai bune podgorii ale regiunii (Domaine des Muses, Domaine Gérald Besse și Domaine Jean-René Germanier, ca exemple) și adăpostesc, de asemenea, numeroase soluții turistice sub forma unor stațiuni alpine de lux precum Grand Hotel Zermatterhof și Mont Cervin Palace.

Chișinău, Moldova

Capitala Moldovei, Chișinău, este o destinație accesibilă pentru pasionații de vinuri, dar rămâne totuși una dintre cele mai puțin vizitate din lume. Este păcat!  Vinul este peste tot în Moldova. Cele patru regiuni principale se află la o distanță de câteva ore de mers de mașina, iar undeva între 20 și 25 la sută dintre moldoveni sunt angajați în comerțul cu vin. Moldova este cea mai mare pivniță de vin din lume, cu o lungime uluitoare de 150 de mile și care conține peste 2 milioane de sticle. 

Maldonado, Uruguay

Ca și vecina Argentina, Uruguay este un nirvana pentru iubitorii de vinuri. Însă, spre deosebire de Argentina, primește mai puțină atenție în ciuda faptului că este al patrulea producător din America de Sud. Dacă ați testat unul dintre vinurile sale, este posibil să fie vorba despre o sticlă de Tannat. Cu toate acestea, Uruguay are multe de oferit. În regiunea Maldonado, campioanele sunt Albariño, Sauvignon Blanc, Viognier și Pinot Gris. Regiunea găzduiește orașe și plaje pitorești de coastă, precum și crame precum Viña Eden și Alto de la Ballena. Este ușor accesibil prin zboruri directe din capitala Uruguayului, Montevideo.

Galileea, Israel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Israelul are peste 50 de vinuri comerciale în total și se întinde pe 260 de mile de la nord la sud și 70 de mile de la est la vest. Relația Israelului cu vinul a început acum mii de ani, dar reputația sa modernă de producător se învârte în jurul sticlelor kosher de o calitate variată. O nouă generație de vinificatori speră să schimbe acest lucru, înglobând tehnicile de vinificație de ultimă generație și limitând producția la regiunile nordice mai reci, precum Galileea, ce cuprinde Galileea Superioară, Galileea Inferioară și Galileea de Vest. Soiuri de struguri autohtoni precum Baladi (roșu), Marawi, Jandali și Dabouki (alb) sunt foarte apreciate.

Cadiz, Spania

Sherry-ul s-ar putea să nu se bucure de popularitatea mainstream, dar oferă complexitatea pe care o căutăm în vinurile albe premium la o fracțiune din preț. Triunghiul Sherry vă așteaptă să-l descoperiți în provincia Cadiz, într-un colț însorit al Andaluziei. Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda și El Puerto de Santa María sunt cele trei orașe care definesc granițele triunghiului, care oferă o mulțime de vinării în interiorului lui. Adăugați în program degustări, vizite în podgorii, mese la restaurante exclusiviste, o experiență de neuitat și de imortalizat pe Instagram.

Tasmania, Australia

Un stat de 25.000 de km pătrați, situat la 150 de mile de coasta de sud a Australiei, Tasmania atrage atenția internațională pentru Pinot Noir și Chardonnay și produce unele dintre cele mai importante vinuri spumante din țară. Aproape toate vinăriile din Tasmania oferă excursii și degustări, deși este o idee bună să rezervați în avans. Treceți pe listă Pooley Wines și Freycinet Podium pentru principalele Rieslings din regiune, Domaine A pentru Sauvignon Blanc și Cabernet și Derwent Estate pentru Pinot Gris. Pedigree-ul de vinificație din Tasmania este completat de o scenă culinară în plină expansiune. 

Lasă un comentariu