Glam News Magazine

Canapeaua este piesa principală dintr-o încăpere, de aceea, atunci când alegi modelul din multitudinea de canapele de pe piață, trebuie să te asiguri nu numai că ea se va potrivi în decor, dar și că va fi destul de confortabilă pentru tine, membrii familiei și prietenii care te vizitează. Ea ar putea să ofere o experiență plăcută de răsfăț care să-ți și să le schimbe pur și simplu ziua. Iată sugestiile noastre care pot fi punctul de plecare în găsirea canapelei perfecte:

Canapele English Roll Arm

Numele este dat de bratele rotunjite, iar caracteristica acestui model de canapele este confortul. Spatarul este drept si tare, iar husa nu se poate schimba, dar pernele pentru sezut sunt moi si foarte comode. Iar daca ai fost un fan al serialului Friends, probabil ca iti amintesti de celebra canapea din pubul Central Perk și cum strângea toți prietenii la un loc.

Canapele Lawson

Spre deosebire de canapelele de tip English Roll Arm, acestea nu au spatarul tare, ci este la fel de comod precum pernele. Aceasta  face ca șederea să fie foarte plăcută. O astfel de canapea comoda e potrivita daca obisnuiesti sa te uiti des la filme, datorita confortului pe care ti-l asigură.

Canapele Chaise Longue

Acest model este o combinație între un scaun, un fotoliu și o canapea. Canapele Chaise longue sunt piese elegante și perfecte pentru un spațiu de lectură sau pentru relaxare după o zi plină la muncă. Este dovada că se poate și elegant, li confortabil.

Canapele extensibile

Sunt foarte populare prin spațiul în plus pe care îl oferă, putându-se transforma simplu într-un pat generos. În varianta clasică, majoritatea au și spațiu de stocare, ceea ce le sporește funcționalitatea. În varianta Futon, canapelele extensibile sunt mai mult practice – “Futon” vine din japoneză și desemnează salteaua tradițională japoneză care se derula pe jos pentru a dormi.

Canapele recliner

Acest tip de canapele presupune un sistem de întindere a spătarului și a zonei verticale a șezutului spre orizontală, cu mai multe grade intermediare, astfel încât să îți poți găsi o poziție naturală. Asigură confortul cel mai bun, astfel explicându-se și prețul destul de scump din cauza mecanismelor necesare pentru a permite rabatarea.

Canapele tip divan

Divanul nu are spătar, dar poate avea braț de sprijin. Este canapeaua perfectă pentru pauze de moțăială în timpul zilei. Pentru a-i spori confortul, adaugă perne.

 

Foto: Pinterest

Un comentariu

Lasă un comentariu