Glam News Magazine

Dacă te gândești că un trend în beauty al anilor trecuți și-a pierdut din valoare și nu merită interes, reconsideră acest gând, pentru că avem exemplul perfect care să susțină îndemnul nostru. Anul acesta părul holografic a revenit în atenție și surprinde din nou cu doza sa de basm. Note de auriu, argintiu, roz, levănțică, albastru deschis, vernil se îmbină pe o bază a părului deschisă, poate chiar platinată, pentru un efect fascinant de curcubeu care parcă te poartă într-o lume de poveste.

părul holografic

Trendul a fost lansat în 2017, într-un salon din Seattle, SUA – Ross Michaels Hair Salon si a devenit popular foarte repede. După 3 ani, efectul holografic este încă unul de actualitate și se potrivește perfect look-ului rebel de vară, astfel că merită de luat în calcul pentru următoarea vizită la salon. Este nevoie de intervenție de specialitate pentru că părul holografic se realizează printr-o tehnică numită colorare prin presare manuală. Culoarea presată manual folosește aceleași principii ca metoda de imprimare cu tuș, astfel încât părul tău să capete aceea metalizare specifică. Stilistul vopsește diverse modele pe o foaie de plexiglas și apoi plasează o secțiune de păr pe sticlă, transferând vopseaua în fire.  Procesul se repetă utilizând nuanțe pastelate de roz, albastru și levănțică pe diferite secțiuni ale părului sau în mod repetat pe aceeași secțiune pentru a varia intensitatea culorii. Tehnica este mai rapidă decât alte aplicații populare de culoare, cum ar fi folia sau tehnica balayage și permite stilistului să aibă un control mai mare asupra procesului.

Deși în beauty, efectul holografic mai este folosit în manichiură și machiaj, la nivel de coafură, nuanțele metalice care se joacă în păr sunt de-a dreptul uluitoare. În plus se adaptează la orice lungime a părului sau tunsoare. Tot ce mai lipsește este unicornul care s-ar încadra perfect în peisaj.

Foto: Pinterest

Lasă un comentariu