Glam News Magazine

V-ați gândit vreodată că puteți alătura noțiunile de peșteră și lux în contextul unei vacanțe? Ei bine se poate. Există mai multe hoteluri rupestre care oferă facilități de lux și vederi spectaculoase pentru momente de deconectare garantată. Am selectat 5 dintre ele dacă doriți o astfel de experiență.

Beckham Creek Cave Lodge, Munții Ozark, SUA

Amplasată într-o stațiune de 260 de acri, această locație cu patru dormitoare și patru băi este cea mai bună dintre hotelurile rupestre de lux. Tariful de cazare este pe măsură: 857 lire/noapte. Dormitorul principal are o baie privată în stil spa și toate camerele au dușuri. În timp ce vă aflați în stațiune, vă puteți bucura de drumeții, partide de pescuit, plimări cu elicopterul și ore de călărie.

Perivolas Hotel, Santorini, Grecia

Foto: perivolas.gr

Dacă SUA este prea departe, avem alternative pe continent și cea mai bună este Hotelul Perivolas de pe frumoasa insulă Santorini din Grecia. Hotelul este înconjurat de apele Mării Egee și are încorporate case tradiționale vopsite în alb, fiecare cu un design minimalist. Există o piscină infinită uimitoare și vederi și mai spectaculoase asupra mării. Cu o atmosferă relaxantă de 5 stele, poate ocupa liniștit primul loc în topurile personale ale fiecăruia la categoria hoteluri rupestre.

Gamirasu Cave Hotel, Cappadocia, Turkey

Foto: gamirasu.com

Cappadocia din Anatolia Centrală a Turciei găzduiește mai multe hoteluri rupestre uimitoare, perfecte în peisaj din punct de vedere geologic. Gamirasu Cave Hotel este cel mai vechi dintre ele. A fost folosit ca refugiu monahal în epoca bizantină, iar acum oferă relaxare și confort contemporan într-un sat de o frumusețe nealterată.
Hotelul are 35 de camere rupestre restaurate, precum și un restaurant intim care servește mâncăruri folosind doar ingrediente organice. Piscina, un plus mai recent, are o pardoseală încălzită și vedere la valea de dedesubt.

Les Hautes Roches, Rochecorbon, France

Foto: leshautesroches.com

Situat pe fundalul încâtător al Văii Loarei, la doar câteva minute de plajă, Les Hautes Roches este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase hoteluri rupestre de lux din lume. Fostul cămin de călugări de la Marmoutier Abbey, a fost transformat ulterior într-o locație pentru evadare de lux. Cele 12 camere de oaspeți au fost sculptate în piatra de calcar din stâncă. Proprietatea are, de asemenea, o grădină mare și o piscină în aer liber.

La Dimora di Metello, Italia

Foto: ladimoradimetello.com

Situat în inima Sassi di Matera, La Dimora di Metello este un hotel fermecător care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Se întinde pe aproximativ 300 de metri pătrați și este locul ideal pentru cei care caută o experiență autentică într-unul dintre cele mai vechi și mai fascinante locuri din lume, amenajat într-un design modern și elegant. Cele 4 camere de peșteră sunt dotate cu facilități moderne. Iar terasa camerelor oferă spectacolul atemporal al Sassi di Matera.

Lasă un comentariu