Glam News Magazine

Moda vorbește despre dorință, iar dorința contrazice uneori sustenabilitatea”, a spus Maria Grazia Chiuri înaintea prezentării colecției sale pentru Christian Dior 2020. „Așadar, trebuie să găsim soluții și să lucrăm într-un mod diferit.” Ea este în asentimentul colegilor din industria milaneză, precum Giorgio Armani și Miuccia Prada, care au recunoscut că moda distruge încetul cu încetul pământul: “cum poate vorbi cineva despre modă și sustenabilitate atunci când rațiunea noastră de a fi este să seducem oamenii pentru a cumpăra tendințe de moment? Ca brand couture credem în calitate și atemporalitate, dar, în același timp, moda înseamnă nou”, a recunoscut Chiuri.

Pentru spectacolul ei de primăvară 2020 pentru casă, Maria Grazia Chiuri a colaborat cu colectivul de designeri de mediu Coloco, din Paris, a căror activitate este crearea de spații verzi și regenerarea urbană. Diverși arbori vor fi plantați în curând prin Paris. “Și nu sunt doar copaci europeni”, a subliniat Chiuri, întrucât grădinile sănătoase sunt eterogene. Astfel, în centrul podiumului Dior se află analogia centrală a spectacolului: Respectul pentru diversitate și natură ne vor face să ne simțim liberi.

A doua sursă de inspirație pentru acest sezon a fost Catherine Dior, sora lui Christian. Catherine, o luptătoare pentru rezistență și prizonieră în lagărele de concentare, a scăpat după cel de-al Doilea Război Mondial și a devenit un apreciat grădinar și botanist. Ea a trecut literalmente peste întunericul postbelic cu trandafiri și flori sălbatice.

Iar hainele? Minunate. . . demne de o investiție. Siluetele au reprezentat o paradă de succes a clasicilor pentru Chiuri: jachete drepte, pantaloni largi și scurți, rochii (cu decoltee adănci, mâneci lungi, transparență înverșunată) până la glezne cu volume adunate în spate. Încălțările au fost pe măsură, cu cizme perforate și espadrilă cu logo. A existat un mic segment cu ținute din bumbac cenușiu, care a fost cea mai elegantă parte din prezentare.

Și apoi au existat rochiile lungi – imprimate, brodate, cu aplicații de cristale și filigranate – în care dantela, rafia, jacquardul, mătasea și tulul au fost stratificate și împletite pentru a crea articole minunate, artizanale. Acestea sunt rochii pe care le cumpărați acum și le puteți purta pentru totdeauna. Sunt rochii ce ar trebui să se înrădăcineze în dulapul unei doamne și să crească în valoare emoțională în timp.

Sursa foto: Getty Images

Un comentariu

Lasă un comentariu