Glam News Magazine

Am citit zilele acestea faptul că o cincime din populația lumii este acum blocată din cauza noului coronavirus COVID-19. O cincime. Este vorba de 1,5 miliarde de oameni.

Trebuie să ne adaptăm rapid la acest nou mod de viață – să lucrăm de acasă și să ne vedem doar virtual cu cei dragi, cu prietenii și colegii. Practic trebuie să păstrăm distanța. Acum că petrecem atât de mult timp acasă, am pregătit un scurt ghid despre cum putem folosi parfumul fie ca o modalitate de a ne simți mai bine în această perioadă sau doar pentru a ne adapta la noul mod de a face lucrurile. Iată patru feluri în care poți purta mirosul preferat… acasă.

Pentru comfort

Acestea sunt vremuri ciudate pentru mulți dintre noi și în momentele de acest fel apelăm la acele lucruri care ne aduc confort și liniște. Parfumul are puterea de a face asta – te poate înveli într-o pătură de bumbac, te îmbrățișază și îți va spune că totul va fi bine. Mirosul este primordial, iar în același mod în care parfumul mamelor noastre ne-a oferit un sentiment de siguranță când eram copii, mirosurile pe care le întâlnim în parfumurile noastre pot face același lucru.

De exemplu, Mon Guerlain este un parfum care învelește purtătorul într-un voal mătăsos de lavandă și caramel. Este un parfum liniștitor, dulce și delicat. Pentru bărbați Prada Homme este cel mai soft și mai elegant parfum. Notele de iris se îmbină perfect cu cele de patchouli și chihlimbar, făcând din Prada Homme un pulover de cașmir pufos, într-o nuanță rece de gri. Confort în formă parfumată!

Pentru a-ți ridica moralul

Chiar dacă ne este limitată deplasarea afară, putem aduce afară în interior, pentru a ne ridica moralul. Afară totul începe să înflorească, și cum nu putem admira peisajele în perioada aceasta, ne putem bucura de florile și citricele din parfumurile noastre.

În ceea ce privește florile, nu există un parfum floral mai frumos decât cel cu trandafir. Testează Rose Goldea de la Bulgari și vei ști ce vreau să spun. Parfumul prezintă mirosul a o mie de trandafiri roz, care strălucesc împreună cu citricele sub soarele italian, purtat pe o briză caldă de mosc. Pur și simplu nu există nicio altă modalitate posibilă de a mirosi și a te simți bine în același timp. Același lucru ar putea fi spus despre Citron Citron de la Miller Harris – un parfum care miroase a un cocktail vibrant sorbit în plină vară, amintindu-ne ce trebuie să așteptăm cu nerăbdare.

Pentru lucrul de acasă

Sunt persoane care îmbracă întotdeauna un costum atunci când lucrează de acasă pentru a intra mai bine în starea de lucru. Ei bine, eu nu sunt acea persoană și, ca majoritatea dintre voi, prefer să stau toată ziua în pijamale. Dacă trebuie să mă alătur unui apel video, îmi pun repede o cămașă, dar asta doar în partea de sus – în partea de jos port tot pijamale. Când vine vorba de parfum, lucrurile stau altfel. De ce nu alegem un miros care ne oferă măcar puțină clasă? Adică, dacă tot nu ne îmbrăcăm în costum, măcar să mirosim elegant, nu?

Gentlewoman de la Juliette Has a Gun este un parfum curat, plin de flori de portocal și complet androgin, evocând costumul pe care nu-l poți cu siguranță în timp ce lucrezi de acasă. Pentru bărbați există Dior Homme, noul parfum masculin de la DIOR, care amestecă cedru, patchouli și vetiver, într-un miros care ar face orice bărbat să pară prezentabil.

Poartă ceva ce nu ai mai purtat niciodată

Ai un parfum pe care ai dorit întotdeauna să îl porți, dar nu știi cum va reacționa lumea la el? Există un parfum pe care ai vrut să-l cumperi întotdeauna, dar îți este teamă că oamenii vor fugi de lângă tine dacă l-ai purta? Ei bine, prietene, acum este vremea. Este momentul să porți acel parfum ciudat de care nu ești sigur și să pulverizezi zece spray-uri, cel puțin. Este timpul pentru aromele antisociale.

Pentru băieți Toy Boy de la Moschino este o plăcere vinovată perfectă. Adăpostit într-un ursuleț negru, parfumul neobișnuit ia un ingredient inerent feminin (trandafirul) și îl face să se simtă complet masculin, cu condimente fierbinți și citrice suculente. Dacă totuși, nu ai nevoie de o jucărie, atunci Angel Muse este o altă încântare îndrăzneață. Angel Muse al lui Mugler este un flash de contraste; alune, patchouli și vetiver ce se contopesc pentru a crea un miros de Nutella foarte scumpă.

Lasă un comentariu