Glam News Magazine

Pe măsură ce pandemia COVID-19 a crescut și a făcut umanitatea mai vulnerabilă, multe celebrități au decis să se implice în lupta împotriva noului tip de coronavirus oferind un exemplu pozitiv prin donarea de fonduri pentru o serie de cauze și organizații care sunt concentrate pe atenuarea riscurilor asociate și ajutarea celor în nevoie în aceste momente. Iată o parte dintre vedetele care au înțeles că este momentul să dea ceva înapoi comunității sau pur și simplu să ofere speranță prin sprijinul oferit.

Oprah – 10.000.000 $

Oprah Winfrey

1 milion de dolari din donația Oprah se vor adresa America’s Food Fund – cofinanțat de Leonardo DiCaprio și Laurene Powell Jobs – care își propune să îi ajute pe cei mai afectați de pandemia coronavirusului. Restul va fi dispersat la eforturile de salvare COVID-19 în toată țara.

Angelina Jolie – 1.000.000 $

Actrița a donat pentru a combate foamea copiilor în timpul răspândirii COVID-19, către No Kid Hungry, care va oferi mese copiilor din familii cu venituri mici din SUA, în timp ce școlile sunt închise. „Mulți copii depind de îngrijirea și nutriția pe care o primesc în timpul orelor de școală, inclusiv aproape 22 de milioane de copii din America care se bazează pe sprijinul alimentar. No Kid Hungry face mari eforturi pentru a ajunge la cât mai mulți dintre acei copii”, a explicat starul de la Hollywood.

Pink – 1.000.000 $

celebritati COVID-19

Acesta este suma pe care cântăreața, care a fost testată pozitiv și acum se recuperează, a anunțat că o donează în lupta împotriva COVID-19. 500.000 $ merg către Fondul de urgență al Spitalului Universitar Temple, iar restul de 500.000 $ este destinat fondului de criză COVID-19 al primarului din Los Angeles.

George și Amal Clooney – peste 1.000.000 $ (803,000 £)

 

Cuplul a donat pentru șase cauze COVID-19. Se pare că NHS va primi 242.000 de lire sterline, iar alte sume vor ajunge în regiunea Lombardiei din Italia, precum și la Banca Libană a Alimentelor. George și Amal, care au o casă în Berkshire, au promis, de asemenea, 202.000 de lire sterline atât pentru Motion Picture and Television home, la care George este membru în consiliului de administrație, precum și pentru fondul SAG-AFTRA al actorilor americani. Aceeași sumă a fost destinată fondului de urgență al primarului din Los Angeles.

U2 – 10.000.000 €

celebritati COVID-19

Trupa rock irlandeză a înțeles importanța de a sprijini personalul medical și a făcut o donație de 10 milioane de euro (8,7 milioane de lire sterline) pentru a fi cumpărate echipamente de protecție personală (PPE) pentru personalul din prima linie din Irlanda.

Lady Gaga – 20% din profitul companiei sale HAUS + campanii și evenimente caritabile

celebritati COVID-19
Foto: Twitter @ladygaga

“În mijlocul COVID-19, poate fi ușor să te simți neputincios. Ne-am gândit foarte mult la comunitatea noastră și la responsabilitățile noastre în acest moment de incertitudine. Distanțarea socială este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru a controla răspândirea acestui virus și încurajăm comunitatea noastră din întreaga lume să participe. Ca o altă modalitate de a lua măsuri, HAUS va da înapoi comunităților noastre din Los Angeles și New York prin donarea a 20% din profiturile din vânzările de săptămâna trecută pe Hauslabs.com către băncile locale de alimente (@lafoodbank & @ foodbank4nyc) în scopul pentru a aduce mâncare celor afectați de închiderea școlilor și a altor locuri care oferă această resursă critică ” – este scris într-un comunicat al companiei înființate de Lady Gaga. De asemenea, artista a ajutat prin campanii și evenimente în scop caritabil la strângerea a peste 50 de miliiane de $.

Arnold Schwarzenegger – 1.000.000 $

celebritati COVID-19

Fostul guvernator al Californiei a donat pentru Frontline Responders Fund, care își propune să strângă 5 milioane de dolari pentru a cumpăra materiale medicale pentru spitale. „Nu am crezut niciodată să stau pe canapea și să mă plâng de cât de rele sunt lucrurile, am crezut întotdeauna că ar trebui să facem tot ce ne stă în putință pentru a îmbunătăți lucrurile. Aceasta este o modalitate simplă de a proteja pe adevărații eroi din primele linii din spitalele și sunt mândru că fac parte din ea. Am donat 1 milion de dolari și sper că toți cei care vor putea se vor alătura să susțină acești eroi “.

Paris Hilton – 10.000.000 $

Paris Hilton și Fundația Hilton a familiei sale au donat 10 milioane de dolari pentru a finanța eforturile de ajutor și sprijin pentru comunitățile cele mai afectate de COVID-19 din Los Angeles și nu numai.

Elton John – 1.000.000 $

celebritati COVID-19

Anunțul a fost făcut pe Twitter: „Astăzi, sunt mândru să anunț că Fundația mea (Elton John AIDS Foundation) lansează un fond de urgență COVID-19 de 1 milion de dolari pentru a ne asigura că partenerii noștri de prim rang pot răspunde la efectele COVID-19 asupra îngrijirii HIV pentru cele mai marginalizate comunități din întreaga lume.”

Donatella și Allegra Versace – 200.000 €

celebritati COVID-19

Creatoarea de modă și fiica sa, Allegra, au donat 200.000 de euro departamentului de terapie intensivă din spitalul San Raffaele din Milano. Italia este printre țările cele mai afectate de focar, cu mii de morți. “Dragostea noastră se adresează tuturor celor care au fost afectați de această boală și tuturor medicilor și personalului medical care au lucrat eroic non-stop în ultimele săptămâni în efortul de a avea grijă de cei dragi”, a scris Versace pe Instagram. „Aceasta este momentul în care noi, ca societate, trebuie să fim uniți și să ne îngrijim unii de alții”.

Rihanna – 5.000.000 $

 

Fundația Clara Lionel Foundation a cântăreței (CLF) a donat 5 milioane de dolari către organizații din SUA și din întreaga lume. Fondurile se vor îndrepta către băncile de alimente din America, către echipamente de protecție pentru lucrătorii de sănătate, pentru cercetare în sprijinul dezvoltării unui vaccin împotriva COVID-19.

Ryan Reynolds și Blake Lively – 1.400.000 $

Mai întâi cuplul a anuntaț pe Instagram o donație de 1.000.000 de dolari către Feeding America și Food Banks Canada – organizații caritabile care cuprind bănci alimentare. „Aveți grijă de corpurile și inimile voastre. Lăsați loc bucuriei. Sunați pe cineva care este izolat și ar putea avea nevoie de contact”, scrie în imaginea pe care Reynolds a distribuit-o pe Instagram. Apoi, la scurt timp, au donat alte 400.000 $ către spitale din New York.

Justin Bieber – 29.000 $

În februarie, Justin Bieber a dezvăluit pe Instagram că a a făcut această donație către Beijing Chunmiao Charity Foundation, o organizație de caritate pentru copii cu sediul în China. „Urmărind știrile, nu mi-am imaginat cât de înfricoșător ar fi dacă o boală nouă ar afecta soția mea, familia și prietenii mei. China, suntem alături de tine ca umanitate colectivă și am făcut o donație pentru sprijin. Indiferent dacă este vorba despre acesta sau despre focurile Australiei, trebuie să fim acolo pentru fiecare”, a scris Bieber.

Ciara și Russell Wilson – 1.000.000 de porții de mâncare

Ciara și soțul său au împărtășit pe Instagram faptul că au donat un milion de porții de mâncare băncilor de alimente din Seattle, care sunt susținute de Food Lifeline. „Toți putem face o diferență împreună. Să păstrăm cu toții credința în această perioadă dificilă”, a adăugat cântăreața.

Gwyneth Paltrow – 100.000$

Câștigătoarea premiului Oscar și soțul ei, Brad Falchuk, au donat 100.000 de dolari pentru a ajuta lucrătorii din domeniul sănătății în lupta contra COVID-19. Într-o postare pe Instagram, actrița a spus că susține Fondul Frontline Responders. “Odată cu acumularea de teste, cea mai critică necesitate în lupta de prim rang împotriva Covid este menținerea echipelor noastre medicale eroice sănătoase prin echipament complet de PPE. Dacă medicii, asistentele medicale și personalul din spital se îmbolnăvesc, nu pot continua să lucreze pentru a ne salva“, a scris actrița.

Kristen Bell – 150.007,96 $

Donația a fost făcută către No Kid Hungry – o organizație care lucrează în sprijinul copiilor. Numărul ciudat al sumei de donat se explică prin faptul că sai săi copii au dorit să se alăture cu economiile din pușculiță – 7,96 $. “NKH a fost întotdeauna acolo pentru copiii care au nevoie de ei. Muncesc neobosit pentru a oferi hrană pentru pântecele flămânde din toată țara. Încurajez pe oricine are posibilitatea de a dona să o facă. Orice sumă ajută, astfel încât să putem obține acest lucru împreună”, a scris vedeta într-o postare.

Roger și Mirka Federer – 1.000.000 fr

„Sunt vremuri dificile pentru toată lumea și nimeni nu trebuie lăsat în urmă. Eu și Mirka am decis personal să donăm un milion de franci elvețieni pentru cele mai vulnerabile familii din Elveția”, a spus tenismenul pe Instagram. „Contribuția noastră este doar un început. Sperăm că alții s-ar putea alătura pentru a sprijini mai multe familii în nevoie. Împreună putem depăși această criză! Fii sănătos!”, a fost mesajul său.

Kylie Jenner – 1.000.000 $

Pe 25 martie, dr. Thaïs Aliabad a anunțat pe Instagram că Kylie Jenner a donat 1 milion de dolari pentru pentru spitalele din zona L.A. „Unul dintre pacienții mei, un frumos înger viu, a donat 1.000.000 de dolari pentru a ne ajuta să cumpărăm sute de mii de măști, scuturi pentru față și alte echipamente de protecție, pe care le vom livra direct primilor noștri respondenți, întrucât acestea dispăr înainte de a se ajunge pe fețele eroilor noștri din prima linie”, a scris ea la o fotografie cu Jenner și fiica sa, Stormi Webster.

Lasă un comentariu