Glam News Magazine

Orice colț de lume a devenit acum mai accesibil decât oricând, având posibilitatea de a călători aproape oriunde cu orice stil de călătorie și orice buget. Dar, cu atât de multe opțiuni disponibile, poate fi greu să decideți care este cea mai bună destinație pentru următoarea excursie. De altfel trebuie să vă asigurați că alegeți cel mai bun moment pentru a vizita, ca să nu vă confrunți cu aglomerația sau vremea rea. Glam News Magazine vă vine în ajutor cu sugestii pentru fiecare lună a anului în parte.

Septembrie marchează al doilea sezon pentru cele mai populare destinații. Vremea permite ca lista de destinații pentru călătorii să fie generoasă. Totuși iată cele mai bune recomandări pentru această lună:

Portugalia și alte țări europene de pe Mediterana sunt încă în cărți pentru călătorii. Dar de ce să nu vă orientați către Europa Orentală? De exemplu, vremea excelentă face din capitala Georgiei, Tbilisi, o destinație obligatorie dacă vă place arhitectura. Veți vedea un amestec de influențe din epoca sovietică, persană, art-nouveau modern și influențe contemporane, toate amestecate împreună. Cu o istorie bogată și case pline de viață, Tibilisi oferă multe opțiuni: muzee – Muzeul etnologic în aer liber G. Chitaia, Muzeul Numismatic, Muzeul Artei, Muzeul Păpușilor ș.a.; , biserici – Biserica Sioni, Catedrala Sameba, Biserca Metehki ș.a, parcuri și restaurante.

India a ieșit în sfârșit din lungul sezon al musonilor. Vremea plăcută din septembrie face ca această lună să fie potrivită pentru a vizita țara înainte de venirea mulțimilor din iarnă. Acesta este, de asemenea, momentul pentru a merge în Himalaya înainte de a veni iarna și de a izola multe dintre orașele sale frumoase timp de luni.

În Africa, majoritatea țărilor din regiunea de sud sunt în timpul iernii lor, ceea ce îl face cel mai bun moment pentru a le vizita. Madagascar, Zimbabwe, Namibia și Mozambic, printre altele, au zile uscate și însorite, cu temperaturi plăcute – și poate nopți ușor reci. Partea nordică a Africii, Orientul Mijlociu și Asia Centrală sunt, de asemenea, bune de vizitat, deoarece nu mai sunt atât de fierbinți. Iranul este o alegere de vârf și în această lună, iar cel mai bun lucru este că nu veți întâlni încă mulțimi de turiști. Orașe vechi și natură pitorească vă așteaptă să le descoperiți.

Pentru cei care preferă drumețiile, Peru și Nepal oferă vreme excelentă ăn acest sens. Același lucru este valabil și pentru alte țări din Himalaya, Alpi și Anzi. China și Japonia oferă, de asemenea, vreme frumoasă pentru drumeții și arată minunat pe măsură ce începe sezonul de toamnă.

De evitat în luna septembrie

Asia de Sud-Est este încă în sezonul său musonic, așa că ar trebui evitată. Caraibele și America Centrală ar trebui tăiate și ele de pe listă din cauza uraganelor. Nu ați vrea să faceți din vacanță o experiență de coșmar.

CELE MAI BUNE DESTINAȚII PENTRU FIECARE LUNĂ. UNDE PUTEM MERGE ÎN AUGUST?

Lasă un comentariu