Glam News Magazine

Conceptul de design în stil industrial este unul contemporan, ceea ce îl face de mai mare interes în decorarea interioară actuală. Un astfel de design nu numai că îți face casa să pară practică, dar o face să arate și mai atractivă. În plus, este un stil de decorare ce nu necesită cunoștințe deosebite de design interior pentru un efect uimitor și în plus este accesibil ca preț. Iată câteva sfaturi:

Lasă pereții neșlefuiți

Este indicat să lași pereții și tavanul cu elemente precum conducte, cabluri, fasunguri la vedere. Zidul de beton sau din cărămidă este de asemenea o idee bună în amenajările în stil industrial, care trebuie să pară… neterminate. Deși pare o treabă simplă, aspectul de “incomplet” poate fi greu de creat. Inspiră-te din imaginile unor depozite vechi sau hale de producție.

Folosește unelte

Aici intervin imaginația și creativitatea. Poți plasa un fierăstrău chiar în dormitor iar asta nu va fi ceva ciudat dacă alegi un stil industrial pentru decorare. Dimpotrivă!

Folosește structuri metalice

În stil industrial, structurile metalice sunt la ele acasă, astfel că sunt binevenite în orice cameră, inclusiv în baie. Ele sporesc caracterul de funcționalitate, pentru că, de ce să nu recunoaștem, sunt practice.

Alege obiecte de mobilier din lemn nefinisat

Lemnul încălzește atmostera rece dată de metalul din amenajările în stil industrial. Dar obiectele de mobilier din lemn trebuie să respecte caracterul funcțional și să păstreze aerul de neterminat.

Optează pentru corpuri de iluminat în stil vintage-industrial

Corpurile de iluminat sunt elemente statement în acest decor. Ai la dispoziție pendule, lampadare, candelabre, lămpi, aplice, veioze sau suspensii becuri. Inspiră-te din galeria foto de mai jos!

Vopsește obiecte din casă în negru, gri sau arămiu

Dacă nu ai buget pentru a-ți achiziționa obiecte de mobilier sau decorațiuni, folosește-ți imaginația în proiecte DIY prin care să transformi ce ai deja în casă.

Ai mai jos 60 de imagini cu interioare în stil industrial din care să te inspiri.

Lasă un comentariu