Glam News Magazine

Să stabilim de la început: este un top personal! Danemarca are multe castele care ar putea surclasa preferințele mele, dar cred că acest articol te va face și pe tine să-ți dorești să vizitezi această țară mică, dar cu locuri uimitoare și să le descoperi. Așa că nu te limita la Copenhaga și adaugă pe listă câteva dintre obiectivele turistice epice de mai jos!

Castelul Egeskov

Danemarca

Situat în sudul insulei Funen, castelul Egeskov este cel mai bine conservat castel de apă renascentist din Europa. Cred că ți-am atras atenția, nu-i așa? Ei bine, legenda acestui castel uimește de asemenea. Legenda spune că a fost nevoie de o întreagă pădure de stejar pentru a construi fundația în apă, de unde și numele Egeskov (pădure de stejar).

Castelul Rosenborg

Danemarca
Foto: Deagostini

Castelul Rosenborg este un exemplu perfect de castel renascentist și se găsește în Copenhaga. Dacă exteriorul nu este atât de atractiv, interioul te va lăsa fără cuvinte.

Foto: DeAgostini

Detaliile picturilor de pe pereți sunt pur și simplu fascinante. Castelul a fost construit inițial ca o casă de vară în 1606, iar acum găzduiește artefacte valoroase pentru cultura daneză.

Castelul Frederiksborg

Danemarca

Construit ca reședință regală în Hillerød, Castelul Frederiksborg este un exemplu uimitor de opulența istorică a familiilor regale din Danemarca.

În plus, este unul dintre cele mai mari castele renascentiste din Scandinavia. Rezervă-ți câteva ore bune pentru a-l explora! Va merita fiecare secunda.

Palatul Christiansborg

Este un obiectiv turistic care cu siguranță nu scapă nimănui care vizitează Copenhaga.ceea ce îl face cu adevărat special este fatul că este singura clădire din lume care găzduiește toate cele trei puteri supreme în guvernarea unei țări: Parlamentul țării, Oficiul Primului Ministru și Curtea Supremă. Iar cea mai bună parte este că poate fi explorat.

Castelul Kronborg

Danemarca
Foto: getyourguide.com

Celebru datorită piesei de teatru Hamlet care își are acțiunea aici, Castelul Kronborg este unul dintre cele mai frumoase castele din Danemarca și este de asemenea patrimoniu mondial UNESCO. Construit în secolul al XVI-lea, castelul și camerele regale sunt clar de explorat. A încetat să mai fie un palat regal încă din secolul al XVIII-lea, dar, în urma resturării, a fost redeschis pentru public la începutul secolului XX.

Castelul Rosenholm

Oficial este cel mai vechi castel din Danemarca deținut de o familie. Asta da casă, nu-i așa? Cu aproape 500 de ani de istorie, acest castel uimitor, cu o mare parte din inspirația sa arhitectonică provenind din Italia, este cu adevărat aparte pentru Europa de Nord, ceea ce-l face să merite un loc în lista celor mai frumoase castele din Danemarca.

Lasă un comentariu