Glam News Magazine

Australia este o țară imensă și nu există nicio modalitate de a vedea totul într-o singură călătorie. Dar puteți alege ca destinație unul dintre cele mai frumoase parcuri din aici, cu peisaje incredibile pentru cele mai bune story-uri pe rețelele de socializare. Fie că vă plac sau nu ieșirile în natură, veți fi impresionați.

Parcul Național Kanangra-Boyd

Australia

Așezat în Ținuturile Centrale din New South Wales, Parcul Național Kanangra-Boyd este unul dintre cele mai bune locuri din Australia de vizitat dacă iubiți natura.
Kanangra-Boyd, împreună cu Munții Albastri și Parcul Național Nattai fac parte dintr-o regiune mult mai extinsă încadrată în Patrimoniul Mondial UNESCO din Australia. Astfel că este cu siguranță de văzut. Zona oferă de asemenea peșteri de explorat, dar să n-o faceți decât cu ghid autorizat. Dacă vă plac însă drumețiile, aveți numeroase trasee pe care să le parcurgeți.

Parcul Național Dharawal

Australia

Trasee pentru drumeții și trasee de biciclete, cascade și bazine de stâncă, Parcul Național Dharawal de lângă Helensburgh, este un loc minunat pentru a petrece ziua. Parcul Național Dharawal oferă o experiență diversă. Susținut de o rețea distinctă de pârâuri, incluzând bazinul hidrografic O’Hares Creek, important din punct de vedere ecologic, acest parc are și o mare semnificație pentru poporul aborigen Dharawal, protejând o serie de situri aborigene. Peisajul antic al parcului se completează cu cel format din arbori de eucalipt înalte, mlaștini, cascade și stânci. Există multe de văzut aici.

Parcul Național Blue-Mountains

Parcul Național Blue Mountains este unul dintre cele mai bune locuri de explorat din Australia. Odată ajunși aici, asigurați-vă că nu ratați cascadele Wentworth și Katoomba. Ambele sunt uimitoare. Întreaga zonă este plină de păduri de eucalipt și de stânci masive. Este un peisaj atât de dramatic și puteți petrece cu ușurință câteva zile explorând parcul. Asigurați-vă că vă opriți de asemenea la Echo Point, pentru priveliștea uluitoare.

Parcul Național Purnululu

Amplasat în Australia de Vest, Parcul Național Purnululu este un imens sit protejat de Patrimoniul Mondial UNESCO. Unul dintre cele mai mari orașe din apropiere se află la aproximativ 12 ore de mers cu mașina astfel că nu vă așteptați să faceți o excursie de o zi. Odată ajunși aici, asigurați-vă că vedeți și Bungle Bungles – o formă de relief compusă din gresie de cuarț erodată pe o perioadă de 20 de milioane de ani într-o serie de turnuri sau conuri în formă de stup și Cathedral Gorge – un amfiteatru natural uimitor de rocă roșie, unul dintre cele mai fascinante repere geologice din lume.

Parcul Național Litchfield

Acest parc este unul destul de popular și cu ușurință unul dintre cele mai bune locuri din Australia de explorat atunci când vă aflați în Darwin, fiind la circa 90 de minute de mers cu mașina. Obiectivele pruncipale sunt formațiunea stâncoasă a orașului pierdut, Blyth Homestead, Greenant Creek și siturile sacre aborigene care sunt protejate. La acestea se adaugă superba cascadă Tolmer.

Parcul Național Mungo

Australia

Parcul Național Mungo este total unic și destul de diferit de celelalte enumerate. Întreaga zonă este aridă și oferă prvești aparte. Un lanț de albii de lac uscate și dune de nisip alcătuiesc acest parc ce oferă un peisaj izolat, lunar, uluitoră. Aici a fost găsită cea mai veche rămășiță umană din Australia, de acum 40.000 de ani.

Parcul Național Alpin

Marele Drum Alpin de la Wangaratta la Metung are o lungime de 339 km și ar dura în mod normal aproximativ 5 ore pentru a-l parcurge. Este un traseu total uimitor de explorat și unul dintre cele mai bune locuri din Australia de vizitat dacă aveți o mașină. Este, de asemenea, o regiune excelentă pentru a descoperi o mare parte a Alpilor australieni. Aceasta se întinde pe o distanță de peste 600 de kilometri și este unică. Coborâți din mașină și alegeți unul dintre traseele epice cu vedere la Muntele Feathertop. Nu veți regreta!

Parcul Național Kakadu

Australia

Este cel mai mare parc național din Australia și unul dintre cele mai bune locuri dacă doriți o excursie rutieră mai îndepărtată. Este renumit pentru frumusețea peisajelor și diversitatea florei și faunei. Aici se găsesc peste 1600 de specii de plante și ca fauna – peste 280 de specii de păsări, peste 60 de specii de mamifere, peste 50 de specii de apă dulce, peste 10.000 de specii de insecte. Atenție la crocodilii care se găsesc la râuri. Aici trebuie să luați întotdeauna măsuri de precauție când vă aflați lângă ape. Admirați arta preistorică aborigenă găsită în diverse situri din acest parc. Valorile culturale și naturale ale parcului au fost recunoscute internațional când a fost introdus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Lasă un comentariu