Glam News Magazine

Haideți să ne aducem aminte de debutul lui Maria Grazia Chiuri pentru casa Christian Dior, colecția ei din primăvara anului 2017. Pășind de-a lungul podiumului, chiar în mijlocul unei armate de scrimeri și balerine, unde piesa cea mai revoluționară a fost făra îndoială haina neagră pe gât cu doua fețe, posibil făcută din cașmir, cu umerii rotunjiți și proporții rafinate. Pentru cei care au urmărit colecția și reacțiile de după, stiu faptul că aceea a fost piesa cea mai lăudată, iar criticii de modă au vorbit despre competențele lui Chiuri și locul ei de drept la conducerea unei case de legendă.

Colecția ei couture pentru Dior a fost în întregime devotată demnității prețioase a unor haine frumoase, dar nu extravagante, piese sculptate, plisate și construite (majoritatea fără corsete) în așa fel încât să nu poată exista niciodată în prêt-à-porter. . . sau să nu poată fi purtate neajustate. Paleta a cuprins culori de roșu, albastru marin, rosé, verde deschis și toate interpretările posibilie ale culorii nude.

A existat o rigiditate deliberată a procesului – literalmente, în alegerea materialelor (matte duchesse, crep) și aplicațiile manuale (macrame, broderie cu mărgele de lemn, broderie cu panglică), și figurativ, în referințele atelierului (camera a fost acoperită de la podea până la tavan în pânză de bumbac). Acestea sunt haine serioase, așa cum spunea Chiuri, făcute de cele mai bune mâini și destinate să fie apreciate de femei care reușesc să vadă dincolo de mass market și adoptă un stil ușor glam din epoca noastră.

“Couture înseamnă atenția la detalii” a spus Chiuri  “Dacă te duci într-un atelier, vrei să ai grijă de tine și să știi că cineva se va ocupa de tine”. Hainele ei reflectă o relație privată, cu alte cuvinte una separată de social media și crearea de piese pentru publicul larg. “Avem această mare oportunitate de a lucra cu o altă definiție a timpului”, spune Chiuri. “Meșteșugul este un proces de durată; este un vis pentru viitor. ”

Deci ce vor visa clienții săi? Costume de cașmir din trei piese neobișnuite: bolero, jacheta fără mâneci și pantaloni slim. Rochii fără bretele din satin, care acoperă gleznele, flori de organza sau jacquard, materiale lucioase în nuanțe de trandafir și jad – rochii ce pur și simplu nu mai au nevoie de absolut niciun fel de accesorizare. Și a mai existat o rochie cu mâneci lungi într-un albastru închis și rosé, brodată cu mărgele argintii de sticla, absolut fabuloasă!

Să fie o colecție prea subtilă pentru covorul roșu ? Poate! Sau poate covorul roșu are nevoie de o schimbare. Definiți-o diferită dacă vreți, dar este ceva foarte oportun în privința chicului discret în acest moment cultural. Acesta a fost, la urma urmei, anul culorii negre pe covoarele roșii la Globuri și Oscaruri și cu siguranță nu ne vom întoarce la rochiile extrem de crăpate și decolteurile foarte adănci prea curând. Acesta a fost și anul unei nunți regale, ca să nu mai vorbim de o logodnă regală, de botezuri, de excursii la nivel mondial și răspândirea stilului ducesc peste tot în lume. (Este un moment monarhic, cel puțin în lumea modei).

Piesele lui Chiuri sunt pentru cei care vor să își facă auzită vocea în lume purtând haine ce strigă eleganță. Iar atunci când aceste haine vorbesc, fac acest lucru doar pentru purtătorii lor. Asta e intimitatea adevărată, pe scurt…

Sursa foto: pinterest

 

 

Lasă un comentariu