Glam News Magazine

Alessandro Michele face ca trecutul să trăiască în prezent. Puteți înțelege asta ca pe un lucru strict comercial: Este cel care a resuscitat Gucci cu formula sa de design de epocă de succes. Dar este ceva mai mult decât atât. Când vezi prezentările sale, simți cu adevărat că umbrele sunt spirite din trecut. Colecția Resort din luna iunie a fost literalmente o plimbare printre morții Imperiului Roman în necropola Alyscamps; văzând modele care purtau rochii lungi că defilau pe un podium de foc, au produs momente în care spectatorii au stat cu sufletul la gură.

Un spectacol anterior a dezvăluit fascinația sa pentru cimitirul Hollywood Forever. In acest sezon, Michele ne-a dus la un alt nivel de istorie: Le Palace din Paris, locul unui celebru club de noapte din anii ’70 si inceputul anilor ’80, într-un teatru vechi din Montmartre. Oamenii au venit la prezentare pentru a se întâlni cu iubiții și prietenii. . . pentru a experimenta o noapte fără sfârșit. “Totul este puțin prăfuit aici, puțin abandonat, dar frumos”, a spus el. “Dar locul e plin de viață. Modelele ar fi putut veni la clubul de noapte.”

Sclipici, lurex și franjuri, o pereche de blugi tăiați cu lanțuri pe post de bretele (purtate sub un blazer din tweed), o pereche de jockstrap purtată peste pantaloni și câțiva băieți în chiloți. Ei bine, da, această listă nu are nicio legătură cu un club de noapte, unde lumea megre să se dezlănțuie. Dacă studiați istoria Le Palace veți descoperi că a fost locul preferat a lui Yves Saint Laurent, a lui Karl Lagerfeld, Kenzo, Antonio Lopez și a tuturor marilor muze din cercurile lor, amestecate cu vedete rock și oricine de oriunde care părea destul de bun pentru a intra pe ușă.

Au trecut 30 de ani de când Jean Paul Gaultier a prezentat fustele pentru bărbați la Paris, dar imaginea corpului masculin într-o fustă încă este extrem de blamată de public, chiar dacă ne place să gândim că nu este așa. De aceea, în momentul în care Michele a trimis pe podium un băiat cu tatuaje și șosete de tenis într-o rochie tip eșarfă cu model baroc și un rucsac mare a avut parte de o reacție destul negativă. În această epocă de fluiditate a genului, un bărbat în rochie ar trebui să fie cel mai nesemnificativ lucru pentru noi, dar încă mai scoatem telefoanele cu cameră și îl fotografiem de parcă nu ar fi existat si altceva în colecție.

El a descoperit acest loc bogat în istorie, un club de noapte celebru, locul potrivit pentru a “reconecta cultura modernă și cultura populară”, clubul fiind un loc drăguț în care să reactivezi scena underground.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu