Glam News Magazine

Vara este aproape de final și poate nu ai ajuns pe una dintre insulele grecești, pe Coasta Amalfi sau pe plajele din Spania, dar poți crea atmosfera de vacanță amenajând casa în stil mediteranean și să evadezi cu gândul în oricare dintre locațiile de la Marea Mediterană. Totul stă în detalii, astfel că ține cont de câteva sfaturi pentru următorul proiect de amenajare:

Alege corect paleta de culori

Albul predomină în amenajările în stil mediteranean și îi poți alătura culori ispirate din natură – nuanțe de crem/maro și nuanțe de albastru. Ele vor crea cadrul perfect pentru atmosfera de vacanță mediteraneană. Pentru o pată de culoare poți folosi piese de mobilier de accent.

Folosește ornamente

Când vine vorba de a decora în stil mediteranean, trebuie să te gândești la ornamente, de la grinzile de tavan late, expuse și pasarele arcuite până la ornamentele de pe mobilă sau accesorii. Ele dau spațiului și un aer istoric.

Include în decor plăci de ceramică în culori

Dacă nu poți lua în calcul o renovare totală în stil mediteranean, poți include plăcile de ceramică în culori în designul interior. Dacă ai scară interioară, poți folosi plăci din lut roșu pentru trepte sau să le adaugi în decorul din baie sau bucătarie. Vin cu un vibe pur spaniol care va inunda spațiul.

Ia în considerare cel puțin un zid studat sau tencuit

Pereții texturați sunt un alt element cheie al designului mediteranean. Ia în considerare zidurile stucate sau tencuite pentru a adăuga dimensiune și adâncime unui spațiu cu textură. Efectul va fi unul uluitor.

Orientează-te către materiale naturale

Materialele naturale, cum ar fi granitul și calcarul, oferă o atmosferă pământească în orice spațiu. Ia în considerare schimbarea oțelului inoxidabil sau a porțelanului pentru pietrele naturale în bucătărie sau baie pentru o atmosferă mediteraneană însorită. Folosește piese de mobilier din lemn, coșuri din ratan și covoare teșute.

Adaugă plante oversized

O oază mediteraneană include automat plante de mari dimensiuni care sunt detaliile perfecte pentru relaxare. Crează-ți paradisul interior ținând cont de acest aspect.

Optează pentru un decor minimalist

Stilul mediteranean este simplu, aerisit, astfel că încearcă să nu încarci spațiul cu prea multe obiecte. Alege ce ti-e absolut indispensabil și decorațiuni cheie. Less is more, nu uita!

Foto: Pinterest

Lasă un comentariu