Glam News Magazine

Una dintre cele mai celebre rochii de mireasă din istorie, pe care prințesa Diana a purtată în data de 29 iulie 1981, la nunta cu prințul Charles, este acum expusă la Palatul Kensington, în cadrul expoziției “Royal Style in the Making”, care s-a deshis astăzi publicului.

Ușor de recunoscut datorită designului său generos, rochia este cunoscută pentru decolteul cu guler și mânecile voluminoase. Rochia a fost realizată 100% manual, din tafta de mătase, țesută și filată în Anglia, iar designul și detaliile ei au reușit să rămână un mister complet până în ziua nunții. Designerii au cusut-o direct pe talia subțire a Dianei, după ce au creat patru corsete în cele șapte luni dinaintea nunții. A inclus 10.000 de perle şi bucăţi de dantelă veche, ce aparținuseră cândva Reginei Maria I a Angliei și a avut o trenă impresionantă de aproape 8 metri, care abia a încăput în caleașcă, pentru că prințesa Diana şi-a dorit o rochie de mireasă care să rămână în istorie. Interiorul rochiei a fost la fel de complex şi de minuţios gândit precum exteriorul. Pe lângă funda albastră cusută la nivelul abdomenului pentru ca mireasa să poarte de asemenea ceva albastru, conform tradiției, designerii au cusut pe eticheta rochiei un talisman în formă de potcoavă, din aur de 18 carate și bătut cu diamante albe.

Pe lângă rochia Dianei, sunt expuse piese iconice din istoria regală britanică. „Expoziția noastră de vară de la Palatul Kensington va arăta atenția asupra unora dintre cele mai mari talente ale designului britanic, a cărui lucrare a fost esențială în conturarea identității vizuale a familiei regale de-a lungul secolului al XX-lea”, a declarat curatorul expoziției Historic Royal Palaces, Matthew Storey. „Vom explora modul în care a funcționat parteneriatul dintre fiecare designer și client și vom dezvălui procesul din spatele creării unui număr dintre cele mai importante comisii de modă din istoria regală.”

Rochia Dianei a fost împrumutată la Palatul Kensington de către fiii regretatei prințese, prințul William și prințul Harry. Acest eveniment vine, de asemenea, înaintea a ceea ce ar fi fost cea de-a 60-a aniversare a Dianei, pe 1 iulie, care va fi comemorată luna viitoare cu dezvelirea unei statui pe terenul palatului.

Lasă un comentariu