Glam News Magazine

Există în lume mai multe muzee atipice, care surprind prin concept, exponate și activități pe care le propun vizitatorilor. Între acestea se află și o serie de muzee alimentare, dedicate unor preparate sau ingrediente cheie. Am ales 7 dintre cele mai atractive, în cazul în care aveți nevoie de o motivație în plus să vizitați orașele care le găzduiesc.

Muzeul Înghețatei

Muzeul dedicat mult iubitului desert se află în San Francisco și oferă vizitatorilor diverse expoziții și sortimente pentru degustare. Muzeul înghețatei speră să vă ofere toate cele cinci simțuri. Între aromele  noi de înghețată pe care să le experimentezi sunt untul de arahide și mango tropical.

Muzeul Cartofilor Prăjiți

Situat în Bruges – Belgia, Muzeul Cartofilor Prăjiți dezvăluie pe trei etaje istoria unuia dintre preparatele preferate ale oamenilor de pe întreg globul. Mașini de tăiat cartofi, lucrări de artă și diverse afișaje prezintă distracția din spatele cartofilor prăjiți. Partea cea mai bună este că puteți gusta din diferitele stiluri de cartofi prăjiți la cafeneaua din interiorul muzeului.

Muzeul Turtei Dulci

Îl găsiți în Praga, locația reprezentând una dintre cele mai frumoase case de turtă dulce din lume, chiar dacă este aesea considerată prea mică pentru a fi un muzeu legitim. Prăjiturile de turtă dulce nu numai că sunt delicioase, dar și arată fabulos. Muzeul de Turtă Dulce vă va oferi, de asemenea, posibilitatea de a cumpăra înainte de a încheia vizita. Astfel că dacă ajungeți în Praga, trebuie să trebuie să-l treceți pe lista de obiective turistice.

Muzeul Național al Muștarului

Middleton, Wisconsin este locația Muzeului National al Muștarului. Vizitatorii se vor distra să viziteze muzeul creat pentru a sărbători acest condiment. Istoria muștarului este prezentată în multe exponate care dezvăluie în profunzime diferite aspecte ale condimentului. Acesta este unul dintre puținele muzee alimentare cu intrare liberă, care oferă vizitatorilor o experiență distractivă. În cele din urmă, cine s-ar fi gândit că muștarul poate fi obiect de muzeu?

Muzeul Ciocolatei

Acest muzeu din Barcelona atage mulți vizitatori având în vedere popularitatea ciocolatei. Exponatele oferă în mare parte fapte noi și interesante despre istoria ciocolatei din Europa despre care probabil nu ați știut niciodată. Vizitatorii primesc o bucată de ciocolată la intrare, odată ce plătesc biletul și intră în muzeu. Nu ar fi fost cinstit să nu poți gusta ciocolată într-o astfel de experiență.

Muzeul Național de Paste

Firește că acest muzeu se află în Italia, patria pastelor care au o istorie bogată și lungă. La muzeul din Roma puteți vedea pinii de rulare, mașinile de frământare și afla tehnicile de uscare. Există o bibliotecă importantă pentru istoricii alimentari cu texte vechi și moderne despre dezvoltarea și producția de paste făinoase. Este o experiență ce merită trăită, fie că sunteți sau nu iubitori de paste.

Muzeul Deserturilor

Să încheiem întro notă… dulce. Situat în Filipine, Muzeul Deserturilor, unul dintre cele mai colorate muzee alimentare din lume, vă așteaptă într-un decor roz, cu un design uimitor, ce merită verificat. Diverse deserturi sunt oferite pentru a degusta în timpul vizitei, cum ar fi gogoși și cupcakes. Există exponate interactive distractive, precum alergarea printr-o pădure de bomboane. Combinația de experiențe distractive cu expoziții, mâncarea delicioaselor și învățarea despre istoria din spatele ei face din Muzeul Deserturilor unul căutat.

Lasă un comentariu