Glam News Magazine

Colecționarea de sticle de parfum rare este un hobby de lux. Sticlele de parfum, cu formele lor elegante și fațetele de refracție ușoară, sunt amintiri subtile ale epocilor în care au fost create. Chiar dacă portă cu ele povești neprețuite, obiectele în sine sunt evaluate și vândute la prețuri uimitoare.

5. Tiffany

Foto: Christie’s

Acest flacon de parfum în formă de ou, fabricat din aur și fildeș este un prototip conceput pentru Tiffany de Jean Schlumberger la mijlocul anilor ’50. Au fost numai două astfel de sticle de parfum create vreodată. Acesta s-a vândut cu 27.500$ la o licitație Christie’s, în 2010.

4. Fatimid crystal

Foto: Holly Auctions

Aceasta nu numai că este una dintre cele mai scumpe sticle de parfum existente, dar este și cea mai veche. A fost fabricată în Califatul Fatimid (care a cuprins o zonă din Maroc până în Yemen) în secolul al XIII-lea.
Există mai puțin de 200 de astfel de sculpturi din cristal ce demonstrează un nivel excepțional de abilitate. A făcut 50.000$ la Holly Auctions din Pasadena în 2014.

3. Miss Dior

Foto: Perfume Bottles Auction

Această sticlă, intitulată J’appartiens a Miss Dior (aparțin domnișoarei Dior) a fost creată pentru a sărbători aniversarea celor 10 ani de Dior. Legenda spune că parfumul Miss Dior a fost inspirat de sora lui Christian Dior, Catherine, care a intrat în cameră în timp ce acesta încerca să găsească un nume pentru parfum. Sticla rară aniversară a fost vândută pentru 55.000$ la o licitație în New York.

2. Mughal mango

sticle de parfum
Foto: Christie’s

Această sticlă provine din Mughal India la începutul secolului al XVII-lea. Este realizată sub forma unui mango, cu flori albe pe un fundal roșu. Se deschide prin deșurubarea codiței din partea superioară, pentru a dezvălui un flacon care conține parfumul din interior. S-a vândut pentru 151.248$ la licitația Christie’s Arts of India din 2001.

1. Tolkowsky diamond

sticle de parfum
Foto: Christie’s

Casa Tolkolwsky este recunoscută pentru crearea unor sticle de parfum ca adevărate bijuterii. Este cazul și acesteia încrustate cu diamante. Este acoperită cu un diamant enorm de 10,36 carate, numit Coada păunului, pentru tăierea căruia au fost necesare 12 luni. Sticla a fost vândută pentru 178.222$ la o licitație Christie’s în 2003.

Lasă un comentariu