Glam News Magazine

Oraș fascinant din sudul Spaniei, Cordoba surprinde și cucerește instant prin istoria zidurilor sale. Avanpost roman, capitală arabă și oraș catolic, Cordoba este amestecul acestor culturi și religii care se dezvăluie în arhitectură, în lucrările de artă și în mâncărurile tradiționale servite în toată zona. Cu 4 situri de patrimoniu mondial (mai mult decât Roma sau Paris), Cordoba merită din plin timpul și efortul oricărui turist. Iată lista noastră cu obiectivele de neratat din Cordoba, destinație pe care trebuie s-o includeți în planurile de călătorie:

Catedrala Mezquita

A fost construită inițial ca o Moschee în anii 700, când Cordoba și multe orașe, în ceea ce este acum regiunea Andaluzia din sudul Spaniei, erau sub control islamic. După sute de ani ca și capitală arabă, creștinii au preluat controlul Cordobei și au adus creștinismul în regiune. Drept urmare, moscheea a fost convertită într-o catedrală. Astăzi, Mezquita este o piatră de temelie a istoriei Cordoba și un patrimoniu mondial UNESCO.

Alcazar de los Reyes Cristianos

Aproape de Mezquita se află Alcazar de Los Reyes Cristianos sau Palatul Regilor Creștini. Acest palat a fost construit în anii 1300 ca fortăreață și mai târziu a fost folosit ca reședință de regina Isabella și regele Ferdinand. Astăzi, este unul dintre cele mai mândre situri ale patrimoniului mondial UNESCO.

În interiorul castelului, există fresce spectaculoase din secolul al IV-lea, descoperite în anii 1950, care au fost expuse. Puteți, de asemenea, să urcați în turn pentru o vedere măreață a Cordobei și a grădinilor palatului. După ce explorați interiorul, plimbați-vă prin grădinile păzite de statui solemne.

La Juderia

La Juderia este vechiul cartier evreiesc din Cordoba, care adăpostește, de asemenea, și singura Sinagogă evreiască din Andaluzia. Întregul cartier este patrimoniu mondial UNESCO. În această parte a Cordobei, străzile sunt înguste, iar clădirile vopsite în alb, cu ghivece de flori atârnate și vitrine colorate. Străzile sunt căptușite cu magazine, unele turistice și altele care vând piele și faianță autentice, în timp ce restaurantele cu curte de mozaic și flori te ademenesc cu mirosuri de condimente aromate.

Sinagoga din Cordoba

Unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Cordoba este vizitarea sinagogii din Cordoba. Fiind doar 1 din 3 rămase în Spania, această Sinagogă este o adevărată raritate și este de fapt una dintre cele mai bine păstrate. A fost construită în 1315 și declarată monument național în 1885.

Medina Azahara

Situat în apropiere de Cordoba, Medina Azahara este cel mai nou sit al patrimoniului mondial UNESCO. Acest oraș califat a fost construit la mijlocul anilor 900 de către Abd-ar-Rahman III în perioada în care Cordoba a fost capitala musulmană în Europa. A fost jefuit după numai 70 de ani, când a izbucnit un Război Civil. Situl a fost redescoperit în secolul XX. Istoria arată că avea 3 niveluri, cu un palat la mijloc și, probabil, 10.000 de oameni au trăit și au lucrat aici.

Calleja de las Flores – Strada Florilor

Cordoba este un oraș de văzut la pas. În timp ce vă plimbați pe străzile înguste, faceți o oprire la Calleja de las Flores. Este o stradă care poartă semnătura Cordobei, cu flori în ghiveci de-a lungul pereților caselor și magazinelor. Este un loc de poveste.

Podul roman

podul roman cordoba

Construit în secolul I î.Hr. de către romani, acest pod se întinde încă peste râul Guadalquivir, în centrul istoric al Cordobei. Podul a suferit mai multe schimbări și restaurări de-a lungul istoriei sale lungi. Când vizitați astăzi, vă uitați mai ales la schimbările aduse de mauri în secolul al VIII-lea. Dacă traversați podul la apusul soarelui și priviți înapoi spre orașul vechi, veți avea parte de vederi spectaculoase ale Cordobei.

Palacio de Viana

Este situat la aproximativ 15 minute de mers de Mezquita, într-o zonă mai liniștită din Cordoba, cunoscută sub numele de cartierul Santa Marina. Palatul, devenit muzeu, a fost construit în secolul al XV-lea și a fost cândva casă pentru una dintre familiile de clasă superioară din Cordoba.

Chiar dacă palatul este minunat la propriu, terasele sunt cele care atrag majoritatea vizitatorilor. Palatul de Viana are 12 stiluri diferite de terasă pe care le puteți vedea pe tot parcursul anului și în orice moment în timpul orelor de muzeu. Dacă doriți să vedeți interiorul palatului cu tapiserii, mozaicuri și lucrări de gresie, va trebui să vă alăturați uneia dintre vizitele ghidate ale muzeului.

Plaza de la Corredera

Dacă doriți să vă relaxați după vizitarea locurilor unice din Cordoba, luați loc într-unul dintre numeroasele baruri din Plaza de la Corredera. Această piață rectangulară era folosită pe vremuri drept arenă pentru luptele de tauri, înainte de a fi înconjurată de clădiri de apartamente, cafenele și restaurante. Această zonă servește, de asemenea, ca un loc minunat pentru concertele și expozițiile din Cordoba.

Palacio de La Merced

Construit în secolul 18, Palacio de La Merced a fost cândva casa călugărilor Mercedarieni iar în prezent aici se află sediul Provinciei Guvernamentale Cordoba, care găzduiește diverse expoziții. Palatul are două părți distincte, fiecare afișând lucrări decorative remarcabile.

Lasă un comentariu