Glam News Magazine

John Galliano este un britanic care trăiește în Franța. Printre tot zgomotul generat de Brexit, unul dintre sloganurile aduse frecvent în discuție este că independența britanică este „pentru ce am luptat în război” – o frază care ignoră total faptul că lupta a fost împotriva fascismului din Europa. Colecția lui Galiano pentru Maison Margiela de primăvară a fost un salut pentru tinerii și bărbații obișnuiți – infirmierele și aviatorii, militarii și marinarii – care au luptat pentru a obține victoria împotriva nazismului în alianță cu Rezistența franceză.

Colecția a început cu primul său voluntar, o asistentă într-o pelerină de sergent marin cu mâneci albe și o fustă creion gri. A urmat o fată într-o rochie neagră, cu o pălărie voalată, decoartă cu pene, care ne duce cu gândul undeva la anii ’30 sau ’40 – poate una dintre acele femei franțuzești ale Rezistenței care au muncit pe ascuns, au purtat explozibili în gențile lor șic.

Faptul că Galliano si-a îndreptat atenția spre explorarea uniformei s-a aliniat cu marii designeri care au decis să creeze haine cu substanță și valoare. În ultimele sezoane, atenția sa asupra lumii digitale, a social media și a ceea ce aduc internauții Gen Z în studioul său, l-au trimis în explorări ale haosului creativ. În noua colecție, Galiano ne-a arătat că este un croitor care tinde să devină din ce în ce mai bun, indiferent dacă crează o geacă bărbătească sau o uniformă a unui aviator.

Galiano pare să fie mândru de patrimoniul casei Margiela, iar asta include și dreptul la libertatea de exprimare, inclusiv apărarea drepturilor LGBTQ care au fost legalizate abia de curând în Europa. A fost o colecție exuberantă și distractivă. O sărbătoare a erotismului masculin – o colecție care îi dă dreptul fiecăruia de a purta cizme peste genunchi, cu o platformă vertiginoasă. “Citind” din cartea de povești a lui Galliano, te face să realizezi că piesele create de el nu sunt doar fanteziste și pot fi purtate în viața de zi cu zi. “Există suflet în aceste haine … este un lucrul real”, a spus el. Și acest lucru se poate simți.

Sursa foto: Getty Images

Lasă un comentariu