Glam News Magazine

Peste 2000 de persoane primesc anual titluri onorifice din partea familiei regale a Marii Britanii pentru contributia deosebita in arta, stiinta, medicina, actiuni de caritate s.a. Titlurile nobiliare sunt de Cavaler/Sir sau Dama, Comandor al Imperiului Britanic, Ofiter al Imperiului Britanic si Membru al Imperiului Britanic. Ceremoniile in cadrul carora sunt acordate titlurile au loc de obicei la Palatul Buckingham.

Adele

Este Membru al Ordinului Imperiului Britanic din 2013, titlu acordat de insusi Printul Charles. Distinctia a fost oferita pentru activitatea ei in actiuni de caritate si in serviciul public.

David Beckham

David Backham a primit in 2003 gradul de Ofiter, pentru implicarea in cauzele UNICEF pentru sanatatea copiilor.

Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor a fost numita Dama Comandor in anul 2000 pentru activitatea in lumea filmului.

Benedict Cumberbatch

titluri nobiliare

Actorul  cunoscut mai ales pentru interpretarea lui Sherlock Holmes este Comandor din 2015, titlu primit pentru activitatea umanitara in favoarea migrantilor din Lesbos.

Angelina Jolie

Actrita a fost recompensata in 2014 pentru eforturile sale de a stopa violenta in zonele de razboi. Are peste 40 de astfel de misiuni in toata lumea, pentru care a primit titlul de Dama de la Regina Elisabeta.

Bono

Artistul a primit titlul de Cavaler Comandor in 2007 pentru implicarea in lupta impotriva SIDA in Africa.

Ronald Reagan

Cel de-al 40-lea presedinte al Statelor Unite a fost numit Cavaler in 1989. Nu este singurul presedinte american care a primit titlu nobiliar din partea regalitatii englezesti. George H.W Bush (1993) si DwightEisenhower (1943) sunt de aseemenea Cavaleri.

Kate Winslet

Winslet a fost numita Dama Comandor al Ordinului Imperiului Britanic in 2012 pentru activitatea actoriceasca. E a fost nominalizata de sapte ori la Academy Awards, castigant in 2009 pentru rolul din The Reader.

Bill Gates

Fondatorul Microsoft a primit titlul de Cavaler in 2005 pentru eforturile depuse prin fundatia pe care o patroneaza in domeniul sanatatii, in tarile in curs de dezvoltare.

Emma Thompson

In 2018 actrita a fost numita Dama Comandor in Ordinul Imperiului Britanic pentru cariera sa in teatru.

Mick Jagger

Fondatorul Rolling Stones este Cavaler din 20o2, titlu acordat de catre primul ministru Tony Blair, pentru serviciul sau in domeniul muzicii.

Victoria Beckham

Victoria a fost rasplatita cu titlul de Ofiter al Ordinului Imperiului Britanic in 2017, pentru contributia sa la industria modei. Ea a lansat prima colectie de haine in 2008.

Ringo Starr

A fost ridicat la in rang de Cavaler in Ordinul Imperiului Britanic din 2018, avand din 1965 titlul de Comandor. Este cel de-al doilea membru Beatles cu titlu regal, Paul McCartney primind aceasta onoare in 1997.

J.K. Rowling

Autoarea serieri Harry Potter a primit titlul de Ofiter al Imperiului Britanic in 2001, pentru aportul pe care il are in literatura pentru copii.

Rod Stewart

A fost nimut Comandor in 2006 si ridicat in grad de Cavaler in 2016, pentru activitatea sa in muzica, dar si in caritate.

Steven Spielberg

Cunoscutul regizor este Cavaler Comandor din 2001, titlu primit pentru aportul sau in industria de divertisment.

Idris Elba

Actorul a primit titlul nobiliar de Ofiter in 2014, pentru activitatea in teatru.

 

Te-ar putea interesa si:

20 de celebrități al căror nume real nu-l cunoști

Lasă un comentariu