Glam News Magazine

Dacă toată lumea ar fi o scenă, Jean Paul Gaultier ar trebui să se ocupe de costume. Flerul său cinematografic a fost pe deplin exploatat în cadrul prezentării sale couture pentru toamna anului 2018, unde a produs siluete foarte îndrăznețe și exuberante. Aceasta a fost o colecție despre croitorie și versatilitatea acesteia în rândul sexelor. Și de asemenea…despre fumat?  Cuvintele “Smoking și No Smoking” au fost proiectate pe fundalul prezentării. Siluete întunecate înfășurate în bucle de fum se întindeau pe pereții sediului designerului, iar perdelele lungi de fum cuprindeau podiumul.

În timp ce paleta de alb și negru, sacourile și accesoriile ecvestre evocau localurile pline de fum de țigară din epoca de aur trecută, Gaultier a adus, de asemenea, și un strop din epoca modernă – de la bărbați în fuste lungi până la cercei și platforme strălucitoare. O haină neagră de tip tuxedo a venit cu niște buzunare minunate pentru a stoca țigări, o brichetă și chiar o umbrelă care a intrat într-un compartiment din spate. Gaultier este de departe un maestru croitor al zilelor noastre, fiind și principalul furnizor al costumelor de scenă și al aparițiilor extravagante de pe covorul roșu.

Pentru final, un bărbat și o fată au apărut topless, dar purtând scuturi transparente din plastic plasate în talie. Mesajele“Tetons Libres” și traducerea din franceză “Free the Nipple” au fost imprimate pe scuturile modelelor pentru a transmite un mesaj politic ce pune sub semnul întrebării egalitatea dintre sexe. La începuturile anilor ’80, el a îmbrăcat pentru prima dată bărbații în fuste, un act destul de radical pentru a face vâlvă și a ocupa paginile de modă la vremea respectivă. Gaultier poate că nu ne mai șochează asa cum obișnuia, însă în interiorul inimii a rămas un adevărat rebel.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu