Glam News Magazine

Vine primăvara și nu există o culoare mai răcoritoare pentru decorul interior decât verde. De la un verde smarald de lux la un verde luminos de mentă, această culoare poate crea atmosfera perfectă. De la dulapuri sau canapea până la vopsirea unui perete, verdele oferă un decor deosebit în amenajările interioare.

De ce verde?

Iubesc culoarea verde, în toate nuanțele sale, pentru că îmi inspiră natură, viață. Este simbol al stabilității și prosperității și este atât de versatilă încât poate fi folosită în decorarea oricărei camere și în combinații diverse. Cu alb, galben, albastru, maro, culoarea verde transformă spațiile de locuit în locuri liniștite, elegante și armonioase. Alte culori strălucitoare sau nuanțe de roz, amestecate cu nuanțe de verde deschis și închis, aduc un aer fabulos și energizant în încăperi. Culorile verzi naturale sunt excelente pentru crearea unui fundal frumos și accentuarea designului interior modern. Nuanțele pastelate de culoare verde se simt neutre, permițând crearea de design interior modern și decor în diverse stiluri. Astfel această culoare se dezvăluie a fi fascinantă.

Cum să folosești verde în amenajări interioare

În cantități adecvate, verde poate fi utilizat cu succes în orice cameră. Poate fi pe un perete de accent, pe mobilă, perne decorative, covoare, accesorii, tablouri, vaze, în combinație cu alte culori după gustul tău. Trebuie să reții că va atrage privirile și va determina adesea punctul focal al camerei. De exemplu, dacă optezi pentru o canapea verde, aceasta va atrage privirile oricui va intra în cameră. La fel și dacă folosești perne de un verde contrastant.

Folosită pentru băi, dormitoare și săli de studiu, culoarea verde induce o atmosferă de liniște și pace, relaxantă, bună atât pentru somn, cât și pentru activități intelectuale sau pentru o baie bună, ca să revenim la băi. Dacă nu te încântă ideea unui perete sau a mobilei în nuanțe de verde, o poți folosi la perdele sau lenjerie de pat.

Verdele dă senzația de prospețime și crește pofta de mâncare, ceea ce îl face potrivit și pentru bucătărie, de ce nu chiar în combinație cu alte culori cu efecte similare precum roșu, portocaliu și chiar galben. Ai ca opțiuni: pereți de accent, tapet simplu sau cu imprimeuri, mobilier sau gresie în nuanțe de verde, accesorii precum farfurii, recipiente pentru mirodenii, sticle, boluri, cutii.

Orice soluție ai alege, ai de câștigat. Vizualizează galeria de mai jos și te vei convinge că verdele este o idee excelentă în amenajările interioare.

Foto: Pinterest

Un comentariu

Lasă un comentariu