Glam News Magazine

Irlanda este o destinație potrivită dacă îți place natura și istoria, fiind o țară care ține la cultura și tradițiile ei. Vizitarea Irlandei pare o întoarcere în timp câteva sute de ani. Există castele aproape peste tot, fiecare oraș este plin cu minuni istorice și localnicii par prietenoși în stilul lor de viață liniștit. Irlanda are atât de multe de oferit de la viața distractivă de  la oraș la natura superbă.

Centrul Dublinului

Sursa: geograph.ie

Dublinul este un oraș intresant, cu repere istorice uimitoare, mâncare excelentă și o viață de noapte uimitoare. Cele mai multe dintre atracțiile din Dublin sunt situate la câteva minute de mers unul de celălalt și este ușor să te plimbi pe jos. Nu trebuie ratate: fabrica de bere Guiness, Trinity College – cea mai unoscută universitate din Irlanda, Dublin Castle, The Temple Bar – cel mai cunoscut pub din Dublin, Muzeul figurilor de ceară, Muzeul Național al Irlandei.

Castelul Bunratty și Parcul Folk

Sursa: geograph.ie

Castelul este cea mai bine conservată cetate medievală din Irlanda. A fost restaurat în anul 1954 și mobilat/retapițat în spiritul vremurilor. În împrejurimile sale se află Parcul Folk, unde descoperi viața secolului al XIX-lea. Cladirile sunt autentice, bresle tradiționale își desfășoară activitatea în cadrul natural, iar vizitatorii pot admira personaje și animatori ce personifică traiul oamenilor de atunci.

Rock of Cashel

Sursa: pixabey.com

Aici a fost reședința regilor din dinastia Munster.  Castelul este asezat pe un deal calcaros, în apropierea localității Cashel, unde se presupune că Sf. Patrick l-a convertit la creștinism pe Regele Munster în secolul V. Poți face un tur al castelului sau să te plimbi pe dealurile din jur.

Ruinele mănăstirii  Ross Errily Friary

Ruinele a ceea ce a fost o mănăstire din secolul al XIV-lea pot fi vizitate gratuit. Nu există taxă de intrare, ca la majoritatea castelelor si ruinelor din Irlanda.

Grădinile Castelului Ashford

Sursa: geograph.ie

Ashford este un castel medieval din secolul al XIII-lea transformat în hotel de lux în urmă cu câțiva ani. O noapte aici poate costa și 3000 de euro, dar grădinile pot fi văzute gratuit.

Giants Causeway

Sursa: pixabay.com

Cunoscut printre irlandezi ca a opta minune a lumii, este cel mai faimos peisaj din nordul Irlandei. Coloanele hexagonale din bazalt, au fost create acum aproximativ 60 de milioane de ani, în urma unor explozii vulcanice. Sunt atât de perfect aliniate, încât tinzi să dai dreptate celor care o consideră a opta minune a lumii.

Castelul Blarney

Sursa: geograph.ie

Este una dintre atracțiile turistice preferate datorită pietrei Blarney, ce se află pe un turn al castelului. Ca să dai dovadă de îndrăzneală și firește aceasta este o provocare pentru turiști, trebuie să-ți atârni capul deasupra parapeților, pentru a săruta piatra.

Parcul Național Killarney

Sursa: geograph.ie

Irlanda este o țară verde. Iar Parcul Național Killarney, arie protejată UNESCO încă din 1981, o demonstrează. Parcul, cu ale sale lacuri și cascade,  merită explorat. Indiferent ce traseu alegi, vei descoperi frumusețea naturii irlandeze.

Catedrala St. Fin Barre

Sursa: geograph.ie

Catedrală construită în stil neogotic francez în orașul Cork este una dintre clădirile iconice din Irlanda. Catedrala are peste 1.500 de sculpturi în piatră și lemn, ferestre cu vitralii spectaculoase, elemente din marmură și mozaicuri artizanale impresionante.

Peninsula Dingle

Sursa: geograph.ie

Cu un traseu cu traseu de 1700 de mile pe coasta de vest a Irlandei și pe coastele adiacente, Peninsula Dingle combină frumusețea sălbatică, istoria și cultura tradițională irlandeză. Este un loc cu adevărat pitoresc.

Lasă un comentariu