Glam News Magazine

Spectacolul Marc Jacobs a început târziu! Foarte târziu! S-a întârziat o oră și jumătate. Din cauza unui camion de haine blocat în trafic … Această ultimă experiență ne aduce aminte de prezentarea din septembrie 2007, când spectacolul Jacobs era programat pentru ora 21,însă nu a început până la ora 23. În acel sezon, Suzy Menkes la luat pe Jacobs în misiunea IHT; în acest sezon, britanicii au început să părăsească sala înainte ca primul model să iasă pe podium, pentru a prinde zborul înapoi la Londra. După 11 ani, moda se simte ca o afacere diferită – mai puțin distractivă și mult mai serioasă.

Săptămâna modei de la New York pentru primăvara anului 2019 arată o poveste a celor care au și a celor care nu au. Pe de o parte, sunt “băieții mari”, cu bugete care rivalizează omologii lor europeni, dar nu sunt prea autentici sau nu au nimic de spus. Pe de altă parte, sunt tinerii designeri, care au idei bogate, dar resurse sărace. Între, sunt designerii care de la jumătatea carierei devin presați de timp și bani: încep să reducă din numărul pieselor, organizează prezentări din ce în ce mai rar sau abandonează calendarul în întregime.

Jacobs este unul dintre “băieții mari”, dar din când în când, el demonstrează că are idei bogate precum tinerii designeri. Designerul, care împlinește 55 de ani în acest an, a fost un adolescent nebun după modă, iar colecția pe care a prezentat-o la NYFW a fost ca unul dintre visurile lui din adolescență. Au existat reinterpretări ale unor piese semnate Yves Saint Laurent din anii ’80, ale pieselor lui Karl Lagerfeld la Chanel (toată lumea spune că întotdeauna și-a dorit asta) și piese din propria arhivă, numai că totul a fost dus la extrem: penele, gulerele mari.

La fel ca vata pe băț, care evocă nuanțele pastelate, colecția a fost ridicolă și sublimă în același timp, iar extravaganța ei de couture te câștigă absolut. În ultimele sezoane, lumea modei a fost îngrijorată de perspectivele comerciale ale lui Jacobs. Această colecție fantezistă cu siguranță a luat o piatră de pe inimă multora. Ne-a arătat cât de necesar și vital este Jacobs pentru peisajul newyorkez. Practic el a fost cel care a întreținut aprinsă flacăra Săptămânii Modei de la New York Primăvară 2019.

Sursa foto: Pinterest

Lasă un comentariu