Glam News Magazine

Serialul Game of Thrones a creat un adevărat fenomen care influenţează în continuare industria de consum. De la dulciuri (ediţie biscuiţi Oreo) şi băuturi (o ediţie limitată Mountain Dew, vin, bere si whiskey cu etichete inscripţionate cu logo-ul serialului) la o întreagă colecţie de produse de makeup lansate de Urban Decay, moda nu putea să rămână neatinsă de acest fenomen. Arătând atât frivolitate, cât și ferocitate, armura flexibilă a revenit în atenție, căutările în Lyst, motorul de căutare globală în ceea ce privește moda, crescând în această direcție cu până la 28% de la începutul lui martie. Fie că este vorba despre rochii, topuri sau accesorii, articolele din zale sau materiale în nuanțe metalice asemanatoare unei armuri sunt la mare căutare, acesta fiind desigur efectul Game of Thrones.

Este și opinia lui Valerie Steele, director de muzeu la Fashion Institute of Technology.  “Acest serial a fost un asemenea fenomen încât, chiar dacă, ca mine, nu ați vizionat un singur episod, ați văzut un milion de imagini ale acelor femei înarmate”, spune ea.

Astfel că nu a mai fost decât un pas până la podiumurile de prezentare a colecțiilor de primăvară/vară 2019. Armura din zale a fost reprezentată de la Saint Laurent la Christopher Kane, dând impresia că această tendință nu a dispărut de la supermodelele anilor ‘90 și până astăzi. La Paco Rabanne, a apărut în tunici aurii.

Ce face armura din zale să fie atât de dorită şi să revină periodic în tendinţe? Este foarte sexi, acoperind și descoperind în același timp prin găurile zalelor. Ca însemn vizual al puterii, a fost folosită de designeri de-a lungul timpului. “În contextul modei moderne rezonează cu imaginea femeii puternice”, explică Tobias Capwell, curator al armurii la Colecția Wallace din Londra. O arată Alexander McQueen în colecția toamnă/iarnă 1998 sau Versace, prin ținuta afișată de actrița și cântăreața Zendaya, la Met Gala 2018.

 

Foto: Pinterest

Lasă un comentariu