Glam News Magazine

Când vine vorba de proiectarea propriei case, există o multitudine de opțiuni din care puteți alege. La fel și în ceea ce privește opțiunile de design interior. Astăzi ne vom opri la stilul spaniol care împrumută elemente din stilul mediteranean, reușind totuși să se distingă.

Caracteristicile stilului spaniol în arhitectiră și design interior

Casele spaniole au o frumusețe clasică pe care nu puteți să nu o admirați. De obicei asimetrice în aspect, cu uși și ferestre arcuite, balcoane mici, țigle curbate, pereți exteriori din stuc, curți interioare și grădini naturale luxuriante, acestea prezintă un farmec mediteranean atrăgător, greu de ratat. Roșul și teracota adaugă o notă de inspirație spaniolă. Elementele de piatră și ceramică sunt foarte comune în amenajările interioare în stil spaniol alaturi de piese din fier forjat , lambriuri din lemn sculptat, de asemenea tapițerii cu aspect rustic.

Acoperiș din țiglă de teracotă

Iconice ale stilului eclectic spaniol, acoperișurile caselor, de obicei în culori pământii și calde, erau realizate în casele tradiționale din lut și ardezie de teracotă datorită capacității ambelor materiale de a rezista căldurii intense. În timp ce acoperișurile de țiglă de astăzi pot fi realizate și din beton, acoperișurile din teracotă și ardezie rămân excepțional de durabile, cu bonusul suplimentar de a fi ecologice.

Pereți din stuc

Care este următorul lucru pe care majoritatea oamenilor îl observă despre casele spaniole? Pereții din stuc curat și robust care susțin acoperișul din țiglă roșie. Folosit pentru acoperirea și protejarea altor materiale de construcție de elementele naturale, stucul are adesea o culoare albă sau cremoasă.

Grinzi de lemn expuse

În prezent, avem tendința de a asocia acest element cu stilul rustic sau farmhouse, dar acesta a fost un element cheie în arhitectura spaniolă cu mult înainte ca designerii moderni să îl adopte. Casele tradiționale spaniole au fost construite din chirpici sau cărămidă, care este durabilă și, de asemenea, extrem de grea. Pentru a sprijini acoperișul, s-au folosit grinzi de lemn; de multe ori, acestea se prelungeau dincolo de pereții din stuc și erau vizibile din exterior.

Arcade

În esență, casele spaniole au o natură rectilinie. Cu toate acestea, intrările de arcadă și arcadele din curțile interioare sunt toate elemente specifice.

Puține ornamente și elemente decorative

Nu puteți privi o casă în stil spaniol și să o numiți plictisitoare, dar o distincție pe care o are față de alte arhitecturi europene este o utilizare controlată a ornamentelor. Atunci când sunt utilizate, elementele decorative sunt de obicei prezente în jurul arcurilor și în apropierea ferestrelor mici, dar pereții exteriori nu sunt decorați.

Materiale naturale

Utilizarea teracotei, ardeziei și a lemnului este specifică atilului spaniol în care clădirile sunt gândite ca o extensie a peisajului înconjurător. În plus, aceste materiale ajută la creearea unui cadru cald și confortabil, pentru locuitorii casei și oaspeții lor.

Inspirați-vă din casele în stil spaniol din galeria foto de mai jos pentru a integra elementele specifice în casa sau grădina dvs.

Lasă un comentariu