Glam News Magazine

Acum cinci săptămâni, Miuccia Prada a prezentat o colecție pentru bărbați care a avut ca sursă de inspirație povestea lui Frankenstein. În acea prezentare, Prada a inclus și câteva ținute pentru femei, așa cum obișnuiește să facă: rochii de cocktail cu buzunare, cămăși brodate cu cristale și hamuri din piele, combinații de printuri și tricoturi supradimensionate. În juxtapunerea lor ciudată și îndrăzneață de a combina diferite detalii și texturi, aceste haine au fost într-adevăr “Frankenstein”. În prezentarea de aseară, Miuccia Prada a continuat să exploreze invenția canonică a lui Shelley, de data aceasta oferindu-i o mireasă pe care Miuccia o defineşte ca fiind “romantică și înfricoşătoare”. “Fiecare fată are o poveste de dragoste în viziunea mea”, a explicat ea.

Frédéric Sanchez a realizat o versiune instrumentală a piesei “Bad Romance” a lui Lady Gaga pe o coloană sonoră extraordinar de genială. De la titlurile provocatoare ale unor melodii, cum ar fi, coverul lui Marilyn Manson al piesei “I Put a Spell On You” și “Existential Nihilism” al lui Qual, la temele horror expresive precum “Tales From the Crypt” și genericul seialului “Dosarele X”, Miuccia a reușit să surprindă cu o coloană sonoră mult mai bună decăt cea din prezentarea pentru bărbați, care a inclus Simfonia Familiei Addams.

Noua colecție pentru femei Prada care a continuat să exprime romantismul în toate gesturile sale estetice (dantelă, flori, inimi, pelerine de basm și pantofi roșii strălucitori) ca o modalitate de a atenua piesele cu tentă militară (uniforme, detalii militare, cizme și rucsacuri). Cele mai reușite ținute au avut cea mai subtilă integrare a romantismului: o rochie de lână pe un umăr  cu un buzunar supradimensionat în partea de jos; un costum negru cu pantaloni cu talie înaltă, cu o încheietoare bărbătească, masivă; o jachetă militară asortată cu o cămașă albastră și o fustă creion dantelată.

Paradoxal – sau poate deloc – mai mult decât grafica horror și motive florale romantice, au fost rochiile de cocktail ale lui Prada, drapajele pline de farmec, croiala impecabilă și îmbrăcămintea stil army care au fost mult mai potrivite pentru momentele pe care le trăim în prezent.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu