Glam News Magazine

Evenimentul Dolce & Gabbana a fost deschis cu un videoclip alb-negru al designerilor și asistenților lor de studio, care schițează, îmbracă și ajustează ținutele modelelor care vor urma să apară pe podium. Fatto a mano a fost cusut pe corsetul uneia dintre rochii: “Lucrat manual”. Într-un an în care designerii s-au străduit să găsească tonul potrivit, filmul a portretizat o echipă de producători dedicați care muncesc din greu şi se bucură de ceea ce fac.

Domenico Dolce și Stefano Gabbana au numit colecția Eleganza și au cuprins în ea 127 de ținute. A fost împărțită într-o duzină de secțiuni, fiecare reprezentând una dintre semnăturile pe care designerii le-au dezvoltat în ultimii 36 de ani: hainele pentru bărbați, imprimeul de leopard, brocart, paiete, confecționarea hainelor de damă cu țesături pentru bărbați și altele. În ultimii ani, practica lor a fost de a lega fiecare colecție de anumite simboluri. Bucătăria faimoasă a Italiei, un sezon, destinații turistice sau opera în alt sezon. În acest sezon, colecția a fost deschisă de un MC. Ținutele au fost însoțite de descrieri impresionante, aceasta fiind o metodă de prezentare care a dispărut din cea mai mare parte a modei, de când Dolce și Gabbana au început să lucreze. “Ați lucrat destul în atelier”, a spus MC-ul. “Să dăm drumul prezentării!”

Pentru clientul Dolce & Gabbana, acesta a fost un spectacol din care a avut de câștigat – o garderobă completă, de zi și noapte, cu ținute care rezistă în timp, mai puțin hainele sport și streetwear, la care brandul a început să renunțe în ultima vreme. Designerii au afirmat că celebritățile tinere pe care le-au îmbrăcat, în special bărbații, nu au purtat niciodată un costum înainte de prima lor probă la Dolce & Gabbana. Ei pledează pentru o “revenire la clasicitate” atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Studiind ținutele, se poate observa că cei doi designeri au ales să utilizeze și noi tehnici. În secțiunea de flori, de exemplu, unele dintre “printuri” nu au fost printate deloc, ci cusute trimdimensional, cu excepția transferurilor de căldură ale unor flori individuale cu suprafețe lucioase, care au fost amestecate cu flori de rafie și cusute pe rochii. De asemenea, s-au jucat și cu unele rochii care au avut croieli îmbinate ale siluetelor din anii 1940 și 1980. Este interesant faptul că designerii se implică în experimentări, chiar și la această scară mică.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu