Glam News Magazine

A 10-a ediție a summitului fondat de Tina Brown, fost editor la Vanity Fair, va reuni multe femei puternice din lumea întreagă, între care și Oprah Winfrey, căreia i s-a propus să țină discursul de deschidere a evenimentului.

Realizatoarea americană de televiziune în vârstă de 65 de ani este considerată una dintre cele mai influente femei din lume. Viața ei nu a fost una ușoară, drept pentru care este un exemplu de putere pentru femeile de pe întreg globul. Născută dintr-o aventură a doi adolescenți, care la scurt timp s-au despărțit, a fost crescută de o bunică până la vârsta de 6 ani. După vârsta de 9 ani a fost supusă la abuzuri sexuale din partea unor rude, abuzuri care au condus și la o sarcină pe când Oprah avea numai 14 ani. Copilul s-a născut prematur și nu a supraviețuit. În acest infern, școala a fost refugiul ei și portița de salvare. Munca și perseverența au ajutat-o să treacă peste, să se afirme și să ajungă cea mai bogată femeie de culoare din lume, chiar dacă încercările au continuat să apară o dată cu succesul, mulți bărbați vâzând în ea posibilitatea de afirmare sau de a pune mâna pe bani frumoși.

Evenimentul Women in the World s-a bucurat de-a lungul anilor de participarea multor femei incredibile (dar și bărbați), printre care Viola Davis, Ronan Farrow și principalul orator de anul trecut, fosta primă doamnă Hillary Clinton. “Summit-ul din acest an este un eveniment de piatră de hotar cu aniversarea a 10 ani; este mai clar decât oricând că misiunea și-a întâlnit momentul “, a spus Brown. “Semințele pe care le-am plantat încă din 2010, într-un mic teatru din centrul orașului, au explodat într-o comunitate globală de femei de putere și scop”. De aceea tema discursurilor din anul acesta este: Pot femeile să salveze lumea?, o temă care incită desigur la discuții cu multe argumente pro.

Summitul Women in the World 2019 va avea lc în perioada 10-12 aprilie, la Lincoln Center din New York. Între speakeri se mai numără Brie Larson, Stacy Abrams, Ashley Judd și Adwoa Aboah. Vor fi abordate subiecte presante ale momentului, precum modul în care femeile pot împinge înainte mișcarea #MeToo, dar și probleme vechi precum schimbările climatice, de asemenea promova liderii de sex feminin și chiar pleda pentru dragostea între persoane de același sex. În plus, summitul va include pentru prima dată și un panou de comedie.

Lasă un comentariu