Glam News Magazine

Alegerea culorilor/nuanțelor pentru zugrăvirea pereților este o decizie grea de fiecare dată. Culoarea pereților este cheia în ameajarea unei camere. Culorile deschise sunt cele favorite pentru că oferă luminizitate și pentru impresia de spațiu pe care o creează. Dar de ce preferă unele persoane culori închise pentru pereți? Culorile închise sunt considerate sumbre și prea puțin emoționale, impun o atenție sporită în amenajarea spațiului, dar aduc o eleganță prețioasă încăperii pe care o fac să arate mai intimă, dat fiind faptul că orice culoare închisă micșorează. În plus culorile închise pot fi potrivite pentru aproape orice stil de decor: modern, minimalist, vintage. Mă refer nu numai la negru sau gri, dar și la verde închis, purpuriu sau albastru. Veți observa mai jos că o asemenea alegere poate transforma camera într-un loc șic, primitor și chiar deconectant și veți lua în considerare pereții în culori închise pentru următoarea amenajare interioară.

Secretul în ceea ce privește alegerea de culori închise pentru pereți este să vă jucați cu nuanțe, texturi și materiale în amenajarea spațiului, ca acesta să nu ajungă deprimant. Puteți folosi piatră, lemn, marmură, metal, ca decorul să nu fie unul monocrom. Puteți alege tapițerii viu colorate sau contrastul cu alb, care creează simplu un efect de impact. Nu uitați nici de tablouri și lucrări de artă. Ele vor adăuga mai mult stil camerelor cu pereți în culori închise.

Un alt secret este folosirea diferitelor corpuri de iluminat. Pe lângă aportul la capitolul, da, ați ghicit, luminozitate în încăpere, au și un important rol decorativ. Puteți folosi lustre, candelabre, lămpi de podea, de masă sau de perete, aplice sau chiar LED-uri.

Țineți cont de iluminat dacă vreți ca încăperea să nu fie întunecată sau plictisitoare. Luați în considerare chiar folosirea mai multor surse de lumină în acest sens. În decorarea camerei pot fi folosite de asemenea lumânări, al căror efect sporește senzația de intimitate.

Ferestre de mari dimensiuni vor permite luminii să intre generos în cameră, iar culorile luminoase alese în decorare vor putea face dintr-o cameră cu pereți în culori închise una luminoasă și caldă.

foto: Pinterest

Un comentariu

Lasă un comentariu