Glam News Magazine

Având în vedere că lumea a fost afectată de Covid-19 de câteva luni, industria modei a decis să se implice în lupta împotriva pandemiei. Glam News analizează proiectele înființate de lumea modei pentru a încerca să încetinească răspândirea virusului.

Kering
Pentru a ajuta Italia, care se confruntă cu virusul de câteva săptămâni, Kering ia măsuri. În cadrul unui proiect comun cu toate companiile grupului care operează în Italia, grupul donează 2 milioane de euro către numeroase organizații locale de asistență medicală, toate cu sediul în zonele în care compania Kering este prezentă în Italia (în regiunile Lombardiei, Veneto, Toscana și Lazio ).

LVMH
Grupul companiilor de lux numărul unu din lume ajută și el. LVMH se angajează să mobilizeze trei dintre fabricile sale de producție de parfumuri și produse cosmetice franceze (Christian Dior, Guerlain și Givenchy) pentru a produce gel hidroalcoolic în cantități mari. Aceste geluri vor fi distribuite gratuit în multe spitale franceze, cum ar fi Publique-Hôpitaux de Paris și alte 39 de spitalele.

Chanel
În urma crizei cauzate de Covid-19, Chanel a dat asigurări că nu va concedia din personal: va plăti salariile integral celor 8.500 de angajați până la 8 mai. În cadrul unei inițiative naționale de solidaritate, compania donează 1,2 milioane euro pentru spitale și servicii prin contribuții financiare la fondul de urgență creat de Fondation de l’Assistance Publique des Hôpitaux de Paris către Fundația Georges Pompidou și serviciile SAMU. De asemenea, Chanel a donat 50.000 de măști personalului din spitale și acum își mobilizează producătorii pentru a face noi măști.

Gucci
În lupta împotriva pandemiei, casa de lux italiană Gucci a donat 2 milioane de euro în cadrul unor campanii de strângere de fonduri. Gucci, de asemenea, ajută serviciile de sănătate cu echipamente și sprijină cercetările științifice privind vaccinurile și tratamentele.

Prada
În lupta împotriva virusului Covid-19, directorul creativ Miuccia Prada și soțul ei, Patrizio Bertelli (CEO al grupului Prada) și Carlo Mazzi (președintele grupului) iau măsuri și oferă – în calitate personală – o donație de două unități de terapie intensivă și reanimare pentru trei spitale din Milano: Vittore Buzzi, Sacco și San Raffaele.

Mayhoola
Grupul care deține brandurile Valentino, Balmain și Pal Zileri se angajează să sprijine două proiecte pentru a ajuta Italia în lupta sa împotriva coronavirusului printr-o donație de 2 milioane de euro: au fost făcute două donații separate, una către Ospedale Sacco și cealaltă pentru Protezione Civile Italiana. Datorită acestui fapt, organizația, condusă de Familia Regală din Qatar, își propune să îmbunătățească eficiența și siguranța spitalelor din Milano, dar și a personalului medical. “Suntem foarte apropiați de populația italiană și monitorizăm constant evoluția pandemiei din țară. Suntem atenți să vedem ce se întâmplă la Milano și sperăm cu tărie că această acțiune poate ajuta medicii”, a spus purtătorul de cuvânt al lui Mayhoola.

Moncler
La 17 martie 2020, marca de lux Moncler și-a luat un angajament în lupta împotriva virusului printr-un comunicat de presă. Contribuția sa? O donație de 10 milioane de euro pentru susținerea construcției unui spital în Italia. „Este de datoria tuturor să redăm orașului ceea ce ne-a oferit până acum”, a explicat Remo Ruffini, președinte și CEO al Moncler.

Nike
În fața epidemiei, Fundația Nike se alătură forțelor. Împreună, aceștia strâng peste 15 milioane de dolari pentru a lupta cu Covid-19. Aceasta donație include 1 milion dolari către Oregon Food Bank, 2 milioane dolari către Oregon Community Recovery Fund și 7 milioane USD pentru Oregon Health & Science University. La rândul său, Fundația Nike a anunțat mai multe donații, inclusiv un milion de dolari către COVID-19 Solidarity Response Fund, o organizație fondată de Fundația Națiunilor Unite.

Giorgio Armani
Pentru a ajuta victimele virusului, Giorgio Armani, iconica casă de modă condusă de designerul cu același nume, a decis să doneze 1,25 milioane de euro unui număr de spitale italiene. Scopul este nu numai să combată răspândirea virusului, ci și să ajute protecția civilă a țării. Joi 26 martie, Armani a anunțat că fabricile sale lansează producția de costume medicale.

Versace
Donatella Versace, dorectorul de creație principal al casei italiene Versace, și fiica sa Allegra Versace Beck, au decis să ia o poziție în fața pandemiei. Cele două femei au făcut o donație de 200.000 de euro Spitalului de anestezie și terapie intensivă San Raffaele din Milano. Într-o declarație oficială, cele două femei au explicat acest gest: “În momente de genul acesta, este important să fim unite și să sprijinim comunitatea.”

Dolce & Gabbana
La rândul său, Dolce & Gabbana au finanțat un studiu științific important. Coordonat de profesorul Alberto Mantovani, director științific al Humanitas, acest proiect de cercetare este finanțat de casa de modă italiană și își propune să ofere o bază pentru dezvoltarea instrumentelor de diagnostic și terapeutice. “Sprijinirea cercetării științifice este o datorie morală pentru noi, sperăm că contribuția noastră va ajuta la rezolvarea acestei probleme dramatice”, au explicat Domenico Dolce și Stefano Gabbana.

Ralph Lauren
Fundația corporativă Ralph Lauren (cunoscută și sub denumirea de Fundația Polo Ralph Lauren) donează 10 milioane de dolari pentru ai ajuta pe cei afectați de pandemie. Ralph Lauren Corporation începe producția de 250.000 de măști și combinezoane alături de partenerii săi americani. “Credem că indiferent de cine sau de unde suntem, suntem cu toții conectați. De aceea luăm măsuri semnificative pentru a ajuta echipele și comunitățile noastre în această criză”, a explicat Ralph Lauren.

Burberry
Eticheta engleză Burberry ia măsuri. Obiectivul său: să rezolve cele mai urgente nevoi medicale și comunitare, sprijinind în același timp dezvoltarea unei soluții. Prin urmare, compania se confruntă cu o serie de provocări, cum ar fi facilitarea livrării de echipamente medicale (măști, halate etc.), mobilizarea rețelei sale de aprovizionare la nivel mondial pentru a furniza mai mult de 100.000 de măști Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie, reorganizarea fabricilor pentru a produce combinezoane și măști și finanțarea cercetării pentru un vaccin dezvoltat de Universitatea Oxford. Compania donează, de asemenea, unui număr de organizații de caritate. „În perioade din acestea, trebuie să ne unim”, a declarat Marco Gobbetti, directorul general al Burberry.

Zegna
“La Zegna credem că acțiunile noastre de astăzi ne vor modela mâine. Pandemia cu care ne confruntăm cu toții este un apel către oamenii din întreaga lume să ia măsuri. Fiecare dintre noi trebuie să facem câte ceva, în toate modurile posibile, pentru a opri această urgență globală”, spune Gildo Zegna, CEO Ermenegildo Zegna. Astfel, pentru a lupta cu Covid-19, familia Zegna și conducerea generală a grupului oferă donații personale în valoare totală de 3 milioane de euro. Această donație este destinată îngrijirii personalului și voluntarilor din Italia. O parte din fabricile grupului vor fi dedicate total producției de măști.

PVH Corp
Pentru a sprijini eforturile de combatere a epidemiei Covid-19 la nivel mondial, Fundația PVH donează 1 milion USD și 100.000 USD Fondului de solidaritate Covid-19. De asemenea, grupul s-a angajat să expedieze 2 milioane de echipamente individuale de protecție (halate și măști ) către sistemul de sănătate Montefiore din New York. PVH a contribuit deja cu 2 milioane RMB (aproximativ 275.000 USD) la Societatea Chineză de Cruce Roșie și 50.000 USD la A Common Thread.

Tod’s
Familia Della Valle, de asemenea a donat  suma de 5 milioane de euro pentru a sprijini membrii familiei personalului medical care și-a pierdut viața în lupta împotriva Covid-19. Un fond numit „Semper con Voi”, care va fi încredințat Protecției Civile și unde va putea, de asemenea, contribui.

Fast Retailing
În sprijinul acestei lupte, grupul Fast Retail (Comptoir des Cotonniers, Uniqlo, etc.) donează 10 milioane de măști instituțiilor medicale din Japonia și din întreaga lume. Astfel, Japonia va primi un milion de măști pentru a fi folosite în spitale din zonele în care situația este cea mai critică. De asemenea, grupul studiază modalități de a furniza măști și în alte părți ale lumii, inclusiv mai multe țări europene (Franța, Germania, Spania și multe altele).

Sandro
Pentru a contribui la bunăstarea și siguranța personalului din prima linie, Evelyne Chetrite, fondatoare și director creativ Sandro, și-a mobilizat echipele pentru a începe să fabrice măști din stocuri de țesături din colecțiile vechi. În zilele următoare vor fi distribuite în jur de 10.000 de măști de protecție pentru personalul non-medical al spitalului. Sandro va oferi, de asemenea, un mic dejun în fiecare vineri personalului spitalelor situate în zonele cele mai afectate de epidemie (de la Paris la Milano, via Londra, Berlin și New York).

H & M
La 22 martie 2020, pentru a ajuta în lupta împotriva pandemiei Covid-19, Grupul H&M a anunțat că își va folosi lanțul de aprovizionare pentru a produce echipamente personale de protecție care vor fi furnizate spitalelor și personalului medical. Aceasta include măști, mănuși și costume. Fundația H&M va dona, de asemenea, 500.000 dolari fondului înființat de Organizația Mondială a Sănătății.

Mango
Mango acționează prin donarea a două milioane de măști pentru diferite spitale spaniole pentru a reduce consecințele sociale și economice cauzate de virus. “Mango dorește să mulțumească, în numele celor peste 15.000 de angajați pentru efortul extraordinar depus de toate persoanele care fac parte din echipele de sănătate din Spania care luptă neîncetat cu COVID-19”.

Sergio Rossi
În sprijinul orașului Milano, grupul Sergio Rossi a lansat inițiativa „Pantofii fac diferența”. Ideea este să lupți împotriva virusului Covid-19, oferind spitalului milanez ASST Fatebenefratelli – Sacco o donație de min 100.000 de euro. De asemenea, grupul se angajează să doneze toate profiturile generate din vânzările acestei campanii. Campania poate fi găsită pe site-ul sergiorossi.com.

Alberta Ferretti
Pentru fiecare achiziție de pe site-ul Alberta Ferretti, 15% din profiturile din vânzări vor fi donate Autorității Locale de Sănătate din Romagna (AUSL Romagna) și Institutului Clinic Humanitas din Milano.

FILA
Președintele Fila Gene Yoon s-a angajat să vină în ajutorul orașului Biella, locul de naștere al mărcii în 1911 și domiciliul Fundației Muzeului Fila. Președintele face o donație personală de cinci paturi în unitatea de terapie intensivă a Nuovo Ospedale degli Infermi din orașul Biella, evaluată la 83.000 de euro.

Calzedonia
Sandro Veronesi, președinte și fondator al grupului Calzedonia își pune la dispoziție fabricile textile și resursele companiei pentru a produce măști și halate pentru spitale. O reconversie rapidă a fabricilor a fost posibilă datorită achiziționării de utilaje speciale și instruirea angajaților. În consecință, 10.000 de măști vor fi produse pe zi în faza inițială, iar în săptămânile următoare se estimează o creștere a cifrei.

Etichete : coronavirusfashion

Lasă un comentariu