Glam News Magazine

Ideea de a folosi tapet pentru decorarea pereților și amenajarea interiorului nu este deloc ceva învechit. Tapetul și-a recâștigat în ultimii ani popularitatea datorită inovațiilor în texturi și a varietății de modele. În plus, a primit un upgrade uluitor prin apariția fototapetului, acel tapet folosit pe un perete sau maxim doi (pe colț) și care înfățișează o imagine din natură, ca o fotografie de mari dimesiuni. Fototapetul este soluția modernă și ingenioasă de a ieși din tipare și totodată de a face din casa ta un prilej de evadare.

Foto: Pinterest

Fototapetul se pretează cel mai bine în living, dormitor sau hol, transformând încăperile în spații din alte realități. Cheia pentru amenajare interioară cu gust este mobilierul minimalist, pentru a nu încărca atmosfera și alegerea nuanțelor neutre sau a celor care completează culorile din imagine pentru mobilă, obiectele funcționale sau decorative. O mare atenție se îndreaptă și către alegerea parchetului sau gresiei, ca să existe o continuitate între cele două planuri, orizontal – podeaua și vertical – peretele.

Un și mai mare impact îl are fototapetul 3 D, perspectivă care dă și mai multă profunzime decorului și un plus de fantezie interiorului, prin jocul asupra iluziei optice.

Fototapetul are mai multe avantaje în afara aspectului și aplicării ușoare. El se poate adapta dimensiunilor peretelui, imaginea nefiind afectată dacă mai este tăiat din laturi. În plus poate fi personalizat cu imagini dorite și printate în acest fel la dimensiunile solicitate. Cât privește aplicarea, fototapetul necesită un adeziv special, care de obicei vine la pachet. Suprafata pe care se va aplica fototapetul trebuie sa fie netedă, uscată, fără praf, grăsimi, vopsele pe bază de ulei sau alte aplicații, inegalități, fără fisuri. Un izolant mural ajută, dar nu este obligatoriu. Aplicarea se face de sus în jos, îndepărtând bulele de aer din centru spre extremități.

Pădurea, marea, florile, cascadele sunt motivele cele mai întâlnite. V-am pregătit mai jos câteva modele de fototapet pe care le puteți achiziționa în România.

Foto: amoart.ro, preț 53 lei/m2

fototapet

Foto: target.ro,368 x 254 cm, preț 259 lei
Foto: dedeman.ro, 368-x-254-cm, preț 236-lei

Lasă un comentariu