Glam News Magazine

Jean Paul Gaultier se pregătește de lansarea noului său parfum, numit “In the Navy”, disponibil din luna august. “Este mai proaspăt”, spune Gaultier despre creația sa olfactivă. “Este mai light și mai ușor de purtat vara”. Designerul consideră că este o extensie a parfumului  “Le Male”, care, după cum au subliniat mulți, a inspirat sticla pentru parfumul KKW Body Kim Kardashian West, lansat la începutul acestui an. În timp ce “Le Male” de la Gaultier vine într-o sticlă albastră, dungată, în forma unui trup de bărbat, KKW este o formă reală a corpului lui Kardashian West. “Nu mi-am putut face corpul”, râde Gaultier. “Deci, a trebuit să fac altul!”

Cu peste 40 de ani în urmă, Jean Paul Gaultier a început să experimenteze unele dintre aceleași concepte considerate noi de generația de designeri de astăzi. Gândiți-vă la bărbați în fuste, îmbrăcăminte care sfidează genul și modele de toate formele și dimensiunile. Mai întai a lansat propria linie în 1976, înainte de a lucra sub eticheta lui Pierre Cardin (care a adus recent un omagiu lui Gaultier, participand la show-ul couture Spring 2018).

“Adevărul este”, spune el, “de la început, am vrut să fac modă, dar printr-un film. Nu am vrut să creez hainele din cuier, hainele care se află pe o fată frumoasă, care are un anumit mod de mers și personalitate. După ce a devenit designer, el s-a remarcat prin alegerea unui grup variat de modele care să defileze pe podium. “Au fost fete obișnuite care m-au atras, pe care le găseam în cluburi”, spune el. La una dintre primele sale prezentări, actrița Edwige Belmore a cântat “My Way” de Sid Vicious și, potrivit lui Gaultier, unii oameni au fost atât de șocați încât au plecat în mijlocul prezentării.

Gaultier a ales modelele pe baza stilului personal și a machiajului, care, la rândul lor, au inspirat colecțiile și spectacolele sale teatrale, cum ar fi Coco Rocha (pe care o consideră muza lui pentru totdeauna), făcând un dans irlandez pe podium pentru colecția din toamna anului 2007 și  o sirenă suprarealistă în cârje pentru colecția couture a anului 2008.

“Nu am mers la o școală de modă”, spune Gaultier. Unul dintre proiectele sale viitoare, o producție scenică la Folies Bergère din Paris, numit Fashion Freak Show, va urmări traiectoria vieții lui Gaultier prin intermediul dansului, cântărilor și desigur, prin intermediul modei. “Dacă oamenii spun că sunt excentric în cariera mea”, spune Gaultier, ” este totul relativ. Eu fac doar ceea ce îmi place! ”

Lasă un comentariu