Glam News Magazine

Croația are multe locuri minunate de vizitat, fiecare fiind unic și incomparabil cu celelalte. Iar între cele mai bune destinații de vacanță, Rovinj ar trebui să fie inclus pe lista de călătorii, alături de Dubrovnik, Hvar, Zagreb, Split, Korčula, Insula Mljet. Ce este atât de special la acest loc? Situat în partea de vest a peninsulei Istriene, în nordul Croației, Rovinj este uimitor cu orașul său vechi fermecător, priveliști frumoase, apusuri de soare pitorești și marea cristalină. Acest loc este special și plin de magie.
Fie că plănuiți o excursie sau o vacanță, luați în calcul aceste 10 dintre cele mai interesante locuri de vizitat aici.

Orașul Vechi Rovinj – Rovinj a fost cândva o insulă care a fost legată ulterior de continent. Datorită acestui fapt, orașul vechi este frumos situat pe o peninsulă înconjurată de mare. Există numeroase străzi pietruite, cu galerii de artă, magazine și restaurante specifice.

biserica Eufemie rovinj

Biserica Sf. Eufemie – este cel mai important monument din oraș. În partea de sus a clădirii se află o statuie a Sfântului Eufemie, care se rotește în funcție de direcția vântului.Turnul bisericii oferă cea mai frumoasă panorama a orașului, așa că notați în program să urcați.

Strada Grisia – o stradă frumoasă în Orașul Vechi Rovinj, cu cel mai mare număr de galerii, ateliere și magazine de suveniruri. Este un loc obligatoriu de văzut în Rovinj.

Portul Rovinj – o plimbare în port vă oferă o priveliște incredibilă a orașului și a insulei Sf. Ecaterina.

Piața Mareșal Tito – este piața principală din Rovinj care găzduiește turnul ceasului orașului, una dintre cele mai vechi case de cafea Rovinj Viecia Batana, Centrul Cultural, hotelul Adriatic și o fântână.

Piața verde – este un loc minunat pentru a cumpăra atât fructe proaspete, cât mai ales specialități locale și suveniruri.

Šetalište braće Gnot – acest loc de promenadă duce la Biserica Sf. Eufemia, atracția de top a orașului. Oferă o priveliște frumoasă asupra mării și există și mici plaje stâncoase de explorat.

Zlatni Rt – numit de asemenea Parcul Forestier Golden Cape sau Punta Corrente, este una dintre cele mai mari zone de parc din Adriaticul croat, care este înconjurată de copaci, plaje stâncoase și cu pietricele, promenade unde vizitatorii se pot bucura de înot, de mers cu bicicleta, de jogging, de alpinism etc.

Arhipelagul Rovinj – arhipelagul este format din aproximativ douăzeci de insule și recife. Cele mai mari sunt insulele Sf. Ecaterina, Sf. Andrei și Sv. Ivan na Pučini.

Limski Kanal – un golf lung de 12 km cu statut de peisaj protejat.

Rovinj

Cum puteți ajunge în Rovinj?

Cel mai apropiat aeroport este în Pula, la 38 km sud de Rovinj. Alte aeroporturi sunt situate în Trieste (107 km), Rijeka (124 km), Ljubljana (188 km) și Zagreb (250 km). De asemenea, puteți ajunge la Rovinj cu o barcă cu feribotul de la Veneția (256 km), în sezonul mai – septembrie.

Lasă un comentariu