Glam News Magazine

În timp ce Barcelona, Madrid și Sevilla se află in general în fruntea listei locurilor de vizitat din Spania, provincia Granada a devenit, de asemenea, o zonă favorită a multor turiști din întreaga lume. Și pe drept justificat! Sunt o mulțime de orașe și locuri minunate care surprind farmecul uimitor al Spaniei. Am selectat 11 dintre ele, pe care noi le-am considerat de neratat.

Marbella

Granada

Această zonă a provinciei Malaga este locul perfect de vizitat dacă doriți să gustați mâncăruri rafinate, să faceți cumpărături în magazine de designer și să vă minunați de iahturile impresionante ancorate în portul de agrement din Puerto Banus. Aici vă puteți relaxa pe plajele aurii, puteți face o plimbare de-a lungul portului și puteți mânca la unul dintre numeroasele restaurante rafinate, cu vederi uimitoare la mare și mâncare savuroasă.

Sierra Nevada

Este locul perfect pentru o vacanță atât vara, cât și iarna. Priveliștile sunt uimitoare. Vara puteți face drumeții, ciclism, alpinism, iar iarna schi. Stațiunea Pradollano oferă relaxare indiferent de anotimp. Sierra Nevada este una dintre cele mai bune excursii de o zi din Granada, astfel că trebuie să o treceți pe listă.

Competa

Zona Competa și regiunea înconjurătoare Axarquia este plină de frumusețe naturală și animale sălbatice. Aici puteți face o plimbare prin străzile lungi și întortocheate sau puteți vizita rezervația sălbatică de 4000 de hectare, unde puteți descoperi și peisajul montan din Sierra Almijara. Vă puteți bucura și de soare. Plajele de aici sunt situate în sud și sunt unele dintre cele mai frumoase din zonă.

Frigiliana

Granada

Etichetat drept „unul dintre cele mai frumoase sate din Spania”, Frigiliana este un loc de neuitat, perfect pentru una dintre cele mai bune excursii de o zi din Granada. Cu frumoase case văruite în alb și cartierul premiat Mudéjar de descoperit pe jos, această zonă este ideală pentru a obține imagini spectaculoase pentru Instagram. Aveți în vedere că zona este construită pe un deal, ceea ce face ca o parte din stradă să fie destul de abruptă.

Nerja

Nerja este situată chiar pe litoralul Costa Del Sol și găzduiește Balcon de Europa (Balconul Europei), cu imagini perfecte. Străzile înguste și pietruite sunt pline de baruri, restaurante și magazine de tip boutique, în timp ce zona de plajă oferă un refugiu liniștit și șansa de a vă bucura de soare cu o carte bună. Dacă vă este foame, vă puteți desfăta cu preparate tradiționale.

Malaga

Una dintre cele mai bune excursii de o zi din Granada nu ar fi completă fără o vizită în orașul Malaga. Mulți oameni cunosc orașul doar pentru aeroportul său aglomerat, fără să exploreze cultura și istoria fascinantă a zonei. Vizitați Muzeul Pablo Picasso și castelulGibralfaro și faceți o plimbare de seară de-a lungul portului. Veți fi cuceriți de acest oraș.

Ronda

Granada

Ronda este un oraș frumos, cocoțat pe vârful unui munte. Deși durează aproape două ore până ajungeți aici din Granada, este una dintre cele mai bune excursii de o zi și este adesea considerat unul dintre cele mai fotogenice orașe din Spania. Principala atracție, desigur, este podul peste defileul uriaș care unește cele două părți ale orașului. Străzile pietruite, priveliștile uimitoare la munte și faptul că a fost favorizat de Earnest Hemmingway sunt cu atât mai multe motive pentru a vizita acest oraș perfect.

Gibraltar

Un loc interesant de vizitat, această mare stâncă este de fapt mai mult engleză decât spaniolă. Deși aici se vorbește spaniola, limba oficială este engleza. Este obligatoriu să faceți un tur ghidat spre vârful stâncii și să vă lăsați coplișiți de priveliștile uimitoare spre mare. Cu toate acestea, aveți grijă la maimuțe – sunt obraznice și vă vor scuti cu bucurie de gustări sau ochelari de soare.

Almeria

Granada

 

În orașul Almeria, există o selecție excelentă de galerii, magazine și muzee, precum și o mulțime de piețe frumoase unde să vă opriți să savurați o cafea. De-a lungul părții de est a orașului se află parcul natural Cabo de Gata – una dintre cele mai naturale și bogate coaste ecologice, care este perfectă pentru excursioniști, iubitori de natură și observatori de păsări. Peisajul deșertic de origine vulcanică vă face să vă simțiți teleportați în alt colț de lume.

El Caminito del Rey

Acest traseu de drumeție nu este pentru cei neinițiați, dar priveliștile și locurile pe care le puteți vedea pe parcurs cu siguranță merită să încercați. Traseul ce urmează stâncile defileului El Chorro este acum mult mai sigur decât a fost inițial. Este cu adevărat una dintre cele mai bune excursii de o zi din Granada, dacă vă plac drumețiile și peisajul natural sau dacă doriți o experiență inedită.

Grotele Sacromonte

Această zonă este situată la marginea de est a Granada și este una fascinantă, în principal pentru că mulți locuitori trăiesc mai degrabă în peșteri decât în case. A fost cam așa din secolul al XVI-lea, cu excepția peșterilor care sunt acum mobilate cu toate facilitățile moderne la care v-ați aștepta. În Sacromonte nu trebuie să ratați dansul tradițional de flamenco ce are loc în și în jurul peșterilor seara.

Lasă un comentariu