Glam News Magazine

Luberon este renumit pentru peisajul său idilic, bucătăria fantastică provensală și sate mici care au rămas în mare parte neatinse de sute și sute de ani. Este incredibil de pitoresc – atât de mult încât pare rupt din povești, drept pentru care mulți oameni se îndrăgostesc de această zonă a lumii.
Din fericire, majoritatea satelor din regiune se află la o distanță scurtă de mers unul de celălalt, ceea ce le face ușor de explorat. Dacă nu mergeți cu mașina în Luberon, închiriați una, pentru a vă facilita deplasarea și a putea vizita cât mai multe locuri. Și pentru că vara este sezonul de vârf în Provence, parțial datorită celebrelor câmpuri de lavandă aflate în floare, luați în calcul primăvara pentru o vacanță mai liniștită aici. Iatâ câteva dintre satele de poveste de aici pe care nu ar trebui să le ratați.

GORDES

Luberon

Amplasarea acestui sat este incredibilă și în plus Gordes are o frumoasă piață principală, magazine locale, cafenele și alei de explorat. Asta îl face să fie una dintre cele mai populare destinații din Luberon, în care puteți petrece cel puțin o jumătate de zi. Explorați străzile pe jos și bucurați-vă de preparatele gustoase și de priveliștile înconjurătoare la unul dintre numeroasele restaurante locale.

ROUSSILLON

Luberon

Roussillon este un alt sat frumos din regiunea Luberon, care merită absolut o vizită. Culorile Roussillonului sunt absolut uimitoare și atât de diferite față de celelalte sate din Luberon. Acest sat este situat într-unul dintre cele mai mari depozite de ocru din lume și este cunoscut pentru clădirile sale bogate și viu colorate de roșu, galben și roz așezate printre stâncile de ocru din apropiere. Este una dintre destinațiile populare în zonă, drept pentru care este și cel mai aglomerat de turiști sat din Luberon.

MÉNERBES

Deși este renumit și foarte cunoscut, Ménerbes este puțin mai popular decât Roussillon sau Gordes. Găzduiește mai multe restaurante mici, un mic magazin alimentar, una sau două brutării și alte câteva facilități care vă permit să rămâneți un timp. Există, de asemenea, nenumărate vinării situate la doar cinci sau zece minute pe drum. Străzile pietruite deluroase sunt uimitoare și pline de farmec, iar priveliștile văii înconjurătoare sunt încântătoare.
Așa cum se întâmplă în majoritatea acestor sate, străzile din Ménerbes sunt unidirecționale pentru trafic și extrem de înguste, dar există câteva locuri de parcare publice limitate în partea de jos a satului.

OPPÈDE LE VIEUX

Situat la 10 minute de mers cu mașina de Ménerbes, Oppède Le Vieux reprezintă ruinele unui sat montan, datând din secolul al XII-lea. În timpul celui de-al doilea război mondial, a servit drept refugiu pentru artiștii care fugeau de gestapo și persecuții naziste. În timp ce o mare parte din secțiunea mai veche este în construcție sau închisă publicului, puteți face drumeții în vârf și arunca o privire asupra vechiului castel și capelă care sunt în prezent restaurate.

LACOSTE

Luberon

Străzile pietruite minuscule și abrupte din Lacoste pot deveni amintirile preferate din călătoria în Luberon. Satul este uimitor până la punctul în care aproape că nici nu-ți vine să crezi că este real. Mergeți pe străzile abrupte până în vârf, unde puteți vedea priveliști frumoase și arunca o privire asupra celebrului Chateau de Lacoste, deținut de celebrul designer Pierre Cardin. În timp ce decorul este unul dintre cele mai uimitoare din zonă, Lacoste este foarte mic și nu oferă aproape la fel de multe facilități ca Ménerbes sau Bonnieux din apropiere (găzduiește un singur bar și restaurant). Dacă rămâneți în acest sat, există o mulțime de opțiuni de luat masa în Bonnieux din apropiere, inclusiv un magazin alimentar mare în Coustellet, care se află la numai 15 minute de mers cu mașina.

BONNIEUX

Luberon

Bonnieux este un alt oraș minunat din Luberon, care merită absolut o vizită! De asemenea, este o bază minunată pentru a explora zona înconjurătoare, deoarece este oferă mai multe hoteluri, restaurante, magazine și facilități. Principașul obiectiv turistic este biserica din sat, datând din secolul XII, dar asigurați-vă că ajungeți și la Pont Julien, un pod de arc roman din piatră datând din 3 î.Hr., care se află la o distanță de zece minute cu mașina de Bonnieux. Acest pod a fost folosit pentru trafic timp de aproape două mii de ani până când a fost închis traficului auto în 2005. A făcut parte din drumul important, Via Domitia, care lega Italia deteritoriile romane din Franța. Pietonilor li se permite să treacă peste pod care oferă o experiență de neuitat.

SAINT-SATURNIN-LÈS-APT

În timp ce acest sat tinde să fie mai liniștit (majoritatea afacerilor sunt închise într-o mare parte pentru prânz), oferă posibilitatea petrecerii unor momente unice. Asigurați-vă că vă faceți timp să faceți drumeții și să vă plimbați printre ruinele castelului cu vedere la sat. Aceste ruine sunt unele dintre cele mai frumoase din zonă. Drumeția către vârf oferă, de asemenea, vederi panoramice incredibile ale văii din apropiere.

Lasă un comentariu