Glam News Magazine

Fiecare stil folosit în arhitectură și design interior are firește specificul său și îmi place să împrumut caracteristici din fiecare pentru a crea designul interior și exterior dorit. Și niciodată nu mă pot opri din asta. Sunt sigură că și mulți dintre voi faceți la fel, drept pentru care astăzi vă propun să analizați mai atent stilul de design scandinav care are câteva principii să le spunem irezistibile.

Stilul de design scandinav este un stil relativ nou, care a intrat în conștiința publică în secolul trecut, iar ultimii ani a devenit chiar un fenomen. Când vorbim de arhitectură scandinavă, includem lucrări din Suedia, Danemarca, Norvegia, Finlanda și Islanda. Influențele politice și geografice au jucat un rol în nașterea acestui stil de arhitectură și este, fără îndoială, unul dintre cele mai influente din epoca modernă. Simplitatea și funcționalitatea sa oferă eleganță atât spațiilor rezidențiale, cât și celor comerciale. Pentru a obține un echilibru între funcționalitate, modernism și confort, designul scandinav îmbrățișează o varietate de principii și caracteristici, dintre care șase sunt imbatabile pentru mine.

1.Minimalism

Stilul de design scandinav înseamnă linii clare și decorare simplă. Pereții de asemenea sunt lăsați de obicei goi. Toate aceste aspecte oferă spațialitate, aerisește încăperea și dă o notă de eleganță fie că ne referim la camera de zi sau bucătărie. Nu ai cum să nu iubești un loc în care te poți mișca relaxat.

2.Cât mai multă lumină naturală

Multe țări nordice scandinave nu au lumina soarelui în timpul iernii, ceea ce face extrem de important pentru că lumina naturală să pătrundă în cameră. De aceea în arhitectuar scandinavă se optează pentru pereți de sticlă și spații deschise.Un avantaj în plus este acela că lumina naturală are un efect vizual de mărire a spațiului și cine nu-și dorește acest lucru?!

3.Culori neutre

Stilul de design scandinav folosește o paletă de culori neutre deoarece iernile sunt lungi și întunecate în Europa de Nord. Albul, griul și cremul ajută un spațiu să se simtă uniform și luminos. Sunt folosite și culori, dar veți observa că nuanțele sunt predominant calde, pentru o notă în plus de confort.

4.Mobilier modern

Linii simple, curbe subtile, accente de lemn sunt principalele caracteristici pentru mobilierul în stil scandinav, alături de, frește, funcționalitate. Totul cu un simț estetic deosebit, ce a cucerit publicul la nivel mondial.

5.Caracter practic

Pe lângă simplitate, caracterul practic definește stilul de design scandinav care optează pentru obiectele strict necesare. Până și camera copiilor se încadrează în acest principiu. Jucării de lemn și eventual un cort din țesătură reușesc să creeze atmosfera specifică.

6.Confort

Amenajarea în stil minimalist scandinav nu exclude ideea de conform. Dimpotrivă. Acest stil pune accent pe crearea unui spațiu confortabil de la tonurile pereților, până la țesăturile utilizate, pentru un efect sigur de relaxare.

Lasă un comentariu