Glam News Magazine

Bulgaria turistică înseamnă mult mai mult decât Balchik, Nisipurile de Aur și Nesebar. Este o țară bogată în istorie, cultură și tradiții, poate prea puțin cunoscute. Iată 6 locuri ce te vor face să privești Bulgaria cu mai mare interes.

Tryavna

Bulgaria

Acest oraș mic din nordul Bulgariei păstrează bine conservate arhitectura renascentistă și patrimoniul cultural al acestei perioade ceea ce îl fac un punct de atracție pentru turiștii din toată lumea. Tryavna este înconjurat de pajiști verzi și vechi păduri de conifere și foioase. Aerul montan este curat, iar orașul este, de asemenea, foarte frumos în timpul iernii. Întoarce-te în istorie, explorează arhitectura orașului, vizitează muzeele și pur și simplu bucură-te de aerul curat al acestui oraș mic, dar magic.

Cetatea Asen

Bulgaria

Este o cetate medievală în munții Rodopi bulgari. Acesta este situată în apropierea orașului Asenovgrad, pe o creastă înaltă stâncoasă, pe malul stâng al râului Asenitsa. Este declarată monument național și poate fi vizitată pe tot parcursul anului.

Cele 7 lacuri din Rila

Bulgaria

Sunt sigură că imaginea de mai sus ți-a atras atenția și că nu te-ai fi gândit vreodată că peisajul este din Bulgaria. Cele 7 lacuri sunt localizate în regiunea Dangskiya, în nord-vest-ul Munților Rila, sunt lacuri glaciale și au primit denumiri în funcție de forma și caracteristicile pe care le prezintă: Ochiul, Rinichiul, Gemenii, Trifoiul, Lacul Pește și Lacul de Jos. Perioada cea mai potrivită pentru a vizita Lacurile Rila este vara – lunile iulie, august – dar numărul mare de turiști s-ar putea să-ți strice contemplarea peisajelor magnifice.

Kazanlak

Bulgaria

Kazanlak este un oraș din centrul Bulgariei. Aici se află cel mai mare și mai bine conservat mormânt tracic din țară, care este de asemenea un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. În apropiere se află orașul vechi Sevtopolis și Valea Regilor Tracii.

Sozopol

Bulgaria

Sozopol este un oraș vechi de pe litoralul bulgar al Mării Negre. Este una dintre principalele stațiuni de pe litoral. În Sozopol te poți bucura de plaje, istorie, cultură, mâncăruri uimitoare și atmosferă relaxantă. Poți practica surfing, jet ski, volei pe plajă sau merge la pescuit. Aproape de Sozopol, poți vizita Castelul Ravadinovo (la 6 km distanță) și rezervația naturală Ropotamo.

Koprivshtitsa

Bulgaria

Koprivshtitsa este un oraș istoric din provincia Sofia, situat pe râul Topolitsa. Orașul este cunoscut pentru arhitectura sa autentică bulgară și pentru festivalurile sale de muzică populară. Koprivshtitsa a fost unul dintre centrele revolței din aprilie 1876 și are o lungă istorie. În oraș poți vizita numeroase muzee și case memoriale și să te bucuri de atmosfera veselă.

foto: Pinterest

Lasă un comentariu